S-a aflat care este greșeala care îți oprește roșiile din crescut. Roșiile sunt vedetele recoltei de vară, iar aceasta este perioada sezonului de creștere în care pentru mulți cultivatori de roșii au început numărătoarea inversă până la următoarea recoltă. De ce este extrem de important să faci asta în grădina ta, vezi în rândurile de mai jos.
Este perioada sezonului în care grădinarii ar trebui să facă tot ce le stă în cale pentru a maximiza productivitatea plantelor de tomate, pentru a recolta fructe de o calitate deosebită.
Conținutul de apă al unei roșii coapte este de circa 95%, ceea ce înseamnă că roșiile au nevoie de aproximativ 4 centimetri de apă în fiecare săptămână, fie din ploaie, fie din irigare.
Tomatele au sisteme de rădăcină adâncă și udarea frecventă de mică adâncime, care umezește partea de sus sau doi centimetri de sol, nu va ajuta cu nimic pentru a furniza cantitatea de apă de care roșiile au nevoie.
O udare săptămânală adâncă care umezește solul la o adâncime de circa 35 de centimetri va produce roșii mai multe și mai mari decât udarea frecventă de mică adâncime.
Agricultorii trebuie să cunoască faptul că lipsa umidității constante și consecvente a solului poate duce, de asemenea, la tulburări fiziologice, cum ar fi putregaiul capătului florii și crăparea fructelor, mai scrie eu.dispatch.com.
Putregaiul de la capătul florii este locul în care partea de jos a roșiei se transformă într-o pată neagră. Acesta este un simptom al lipsei de calciu în fructul în curs de dezvoltare care apare atunci când solul nu este menținut constant umed, împiedicând rădăcinile plantei să absoarbă calciul prezent în sol.
Fluctuațiile dramatice ale umidității pământului pot provoca, de asemenea, crăpare la capătul tulpinii fructului. Agricultorii trebuie să se asigure că udă solul, nu frunzișul, pentru a menține frunzele uscate, ceea ce va reduce potențialul de răspândire a sporilor de ciuperci care provoacă brăzdarea frunzelor.
Un strat de mulci organic de 5-7 centrimetri, va ajuta, de asemenea, la reținerea umidității solului și la uniformizarea variațiilor largi ale umidității solului.
Îndepărtarea ventușilor, adică a lăstarilor laterali care apar în axa frunzei dintre tulpină și o frunză, va avea ca rezultat o plantă mai deschisă, care produce mai puține roșii, dar mai mari, deoarece acestea fură din tulpina principală apă, nutrienți și lumina soarelui.