Trucul genial al primăverii. O gospodină a presărat bicarbonat de sodiu și zaț de cafea în butoiul cu varză murată și a descoperit o modalitate eficientă de a scăpa de una dintre cele mai comune probleme semnalate de românce.
Sezonul de primăvară începe cu curățenia generală, în cazul gospodinelor. Româncele fac ordine în locuințe, spală covoare și se ocupă și de legumele rămase peste iarnă. Dacă și tu ai început să cureți cămara sau beciul, fără îndoială ai remarcat că una dintre cele mai dificile sarcini este să elimini mirosurile neplăcute din recipientele cu varză pusă la murat.
Butoaiele din plastic absorb imediat mirosurile și aromele produselor care sunt depozitate în ele. Varza, sparanghelul, broccoli, varza de Bruxelles, prazul, ceapa, ridichile și multe alte legume conțin niveluri ridicate de sulf, care pot fi dificil de eliminat în timp. Playtech Știri îți prezintă un truc descoperit de o gospodină pentru a-și face munca mai ușoară: a presărat bicarbonat de sodiu și zaț de cafea în butoiul cu varză murată.
Înainte de a vorbi despre acest „secret” însă, îți amintim să nu arunci zeama de la varza murată primăvara. E o greșeală pe care mulți o fac. În schimb, depozitează lichidul în sticle de plastic și pune-le în congelator. Poți folosi preparatul în diverse scopuri, când ai nevoie: pentru a scăpa de mahmureală, pentru a frăgezi friptura etc..
Nu arunca nici căpățânile de varză murată care au rămas în butoi. Spală-le și aranjează foile de varză în pungi de plastic, în funcție de câte ai nevoie pentru o tură de sarmale. Pune-le, apoi, în congelator. De fiecare dată când ți se face poftă de sarmale, scoate câte o punguță și folosește frunzele deja murate la prepararea mâncării.
Revenind la problema mirosurilor din butoaiele de varză murată, o gospodină a descoperit un truc foarte util cu bicarbonat de sodiu și zaț de cafea. Vei vrea să îl folosești și tu!
Pentru început, românca a spălat recipientul cu apă fierbinte și detergent de vase din bucătărie. Apoi, l-a clătit foarte bine cu apă caldă. A presărat pe fundul acestuia un strat de praf de bicarbonat de sodiu, apoi un strat de zaț de cafea. A turnat peste ingredientele din bucătărie apă caldă, a pus capacul la recipient și le-a lăsat să acționeze timp de două, trei zile.
Dacă vrei să folosești acest truc, trebuie să lași produsele să stea în butoi minimum 24 de ore. Cel mai bine este să le lași să acționeze două, trei zile la rând. În acest fel, mirosurile neplăcute vor fi complet eliminate și, dacă vei avea nevoie, vei putea folosi butoiul de la varza murată și pentru alte sarcini. Nu-ți vei mai face griji în privința aromelor.
Citește și: Când trebuie să arunci varza murată, de fapt. Detaliul care arată că s-a stricat definitiv
După cele două, trei zile de stat, ia butoiul, clătește-l cu apă caldă și lasă-l să se usuce natural. Vei fi încântată de rezultat!