Varza murată este nelipsită din cămara tuturor gospodinelor. Este preferata multor români pe timp de iarnă, folosindu-o la prepararea sarmalelor, a salatelor, dar și a altor delicii culinare. Cu toate astea, este important să știm cât timp este bună de consumat. Iată ce indică faptul că s-a stricat și ar trebui aruncată imediat.
Consumată crudă sub formă de salate sau gătită în toate anotimpurile, varza este un deliciu. Cu toate acestea, toamna nu ne putem lipsi de butoiul cu varză murată, pe lângă alte murături. Întrebuințările verzei murate sunt multiple: sarmale, varză calită, salată de varză acră, în timp ce zeama este bună pentru băut sau acrit ciorbele de carne.
Așadar, varza murată este un aliment nelipsit din gospodăriile românilor. Pregătită de gospodinele iscusite de cu toamna, prin fermentare, aceasta capătă proprietăți uimitoare pentru sănătate. Cu toate acestea este important să știm cât poate fi ținută în cămară, mai ales după ce vremea începe să se încălzească.
Fie că este pregătită acasă, fie că este din comerț, varza murată poate fi consumată o perioadă destul de lungă de timp. Cu toate acestea, există câteva detalii care necesită atenție înainte sa o mânca. Pentru că, în timp, varza murată se poate altera, mai ales atunci când dă căldura.
Cât timp poate fi păstrată varza murată fără să se altereze:
Citește și: Ce trebuie să faci cu zeama de la varza murată primăvara. Nu o arunca, e o mare greşeală!
În general, dacă varza ajunge să se strice, ea va căpăta un miros foarte neplăcut, a acru. Totodată, culoarea ei devine mult mai lăptoasă decât ar trebui, iar frunzele se înmoaie excesiv. Dacă observi aceste aspecte, cel mai indicat ar fi să o arunci.