Dacă te numeri printre cei care nu pot refuza niciodată o porție de chifteluțe calde și aromate, trebuie neapărat să afli trucul ce îți va garanta, de fiecare dată, rezultate delicioase, ca la mama sau bunica acasă! Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în carnea tocată pentru chiftele. Acesta este ingredientul neașteptat pe care îl folosesc mereu cele mai iscusite gospodine.
Sunt destul de simplu de făcut, un preparat ce nu le dă emoții prea mari celor care nu au foarte multă experiență în bucătărie. Fiecare gospodină are propria variantă a acestei rețete tradiționale, însă indiferent ce combinații de arome preferi, un anumit ingredient nu ar trebui să lipsească.
Unul dintre secretele gospodinelor iscusite garantează rezultate spectaculoase. Află ce trebuie să pui în carnea tocată pentru chiftele pentru a obține o aromă deosebită.
Data viitoare când le vei face, nu uita să pui în amestecul de carne tocată și puțin lapte. Acesta va ajuta la menținerea umidității în interiorul chiftelei, prevenind uscarea acesteia în timpul procesului de preparare termică.
Mai mult, laptele va da compoziției o textură fină și uniformă. Proteinele din lapte se leagă cu proteinele din carne, ajutând la crearea unei structuri mai omogene și mai consistente. În plus, glucidele din lapte vor ajuta chiftelele să se caramelizeze în cuptor, formând crusta crocantă la exterior.
Te-ar putea interesa și: Chiftele de cartofi, reţeta de post iubită de toţi românii. Nu le prăjeşti în ulei, sunt delicioase
Chiftelele cu lapte au un gust deosebit. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă folosirea unui lapte gras, cum este cel integral.
Ingrediente:
Dacă nu vrei să le prăjești, poți prepara chiftelele și în cuptor. După ce le modelezi, se pun la copt timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Te-ar putea interesa și: Chifteluţe pufoase de post. Nici nu zici că nu au carne, ingredientul secret folosit de gospodinele desăvârşite