Supa este una dintre preparatele preferate ale românilor atunci când vine vorba de o mâncare ușoară, rapid de preparat. Bogată în nutrienți, hidratantă, aceasta este, totodată, și un remediu popular pentru tratarea răcelii. Dar pentru ca preparatul să fie unul cu gust, este important să știi când trebuie adăugată sarea.
Sarea este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucătărie, care dă un gust bun oricărui preparat. Din acest motiv, sarea a fost cândva atât de valoroasă încât se folosea ca monedă de schimb.
Așadar, ea nu trebuie să lipsească din niciun fel de mâncare, cu excepția cazului în care medicul specialist a trecut-o pe lista alimentelor interzise din dieta ta.
Sarea schimbă gustul chiar și celui mai simplu preparat. Prin urmare, faimosul condiment trebuie să se regăsească, neapărat, și în supa pe care o pregătești pentru cei dragi. Însă, important este momentul în care se adaugă ea.
Acesta este unul dintre secretele bucătăriei, de care ar trebui să ții cont pentru ca mâncarea să aibă cel mai bun gust. Așadar, trebuie pusă puțină sare la început, pentru ca legumele să se înmoaie mai rapid și să elibereze toată aroma lor.
De asemenea, acest ingredient trebuie adăugat și în ultimele minute de gătire, atunci când carnea și legumele sunt deja fierte bine. Așa vei obține un preparat delicios, care sigur va face deliciul unui prânz savuros și sănătos, împreună cu familia.
Supa este mult mai gustoasă atunci când este făcută și cu puțină carne. Prin urmare, optează pentru o bucată care să aibă conțină și oase și piele, pentru că acestea, prin fierbere, se vor descompune în colagen și gelatină, dând o textură aparte preparatului.
Desigur, cel mai indicat este să optezi pentru pui de la țară, crescut natural, de la care să folosește carcasa, aripile, spinările, ghearele sau gâtul. Ele pun la fiert în apă rece, la foc mic, pentru a își păstra toate proprietățile. De asemenea, nu îndepărtezi spuma care se formează, pentru ca supă să nu iasă tulbure și amară.. Legumele se adaugă după ce carnea a fiert.