22 mart. 2023 | 15:52

O nouă fabrică se deschide în România. Se vor face multe angajări

Social
O nouă fabrică se deschide în România. Se vor face multe angajări
Piața brichetelor din lemn și tendința în creștere până în 2028

În industria prelucrătoare a reziduurilor agricole și forestiere încă se mai face profit, și încă se lucrează la foc continuu. Una din aceste fabrici, este fabrica de la Buzău, unde prorpietarul, Bencomp a investit mult în ultimii ani. În acest context, noile investiții aduc un plus valoare și noi locuri de muncă și, în același timp, anunță că o nouă fabrică se deschide în România.

Piața brichetelor din lemn și tendința în creștere până în 2028

Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, brichetele de lemn sunt făcute din reziduuri agricole și forestiere, cum ar fi tulpina de orez, paie, tulpina de bumbac, rumeguș de bambus, făină de lemn, tulpina de ramie, coaja de arahide etc.

Sunt produse de mașinile de pelete sau de mașinile de brichetare, după ce trec prin mai multe proceduri de prelucrare, cum ar fi zdrobirea, uscarea, amestecarea, modelarea sau comprimarea etc.

Conform datelor recente, se preconizează că Europa va ajunge la 1 milion de dolari până în 2028, când vine vorba de aceste produse. În același timp, se preconizează că ponderea Europei va ajunge în 2028, la o producție extrem de mare și profitabilă, pe toate piețele existente. Inclusiv România este o piață acitvă în acest segment, iar unul din jucătorii impotanți este Bencomp, parte a grupului Bene International din Oradea.

Vezi și: Fabrica de tradiție care dispare din România după 44 de ani. Mulți angajați vor rămâne fără loc de muncă

Bencomp anunță că o nouă fabrică se deschide în România

Compania, care produce brichete de lemn și profile, a investit câteva milioane bune de euro într-o fabrică deschisă la Buzău, iar investiția s-a dovedit a fi una profitabilă pentru grupul care deține Bencomp. În același timp, conform Profit.ro, Bencomp anunță continuarea investițiilor aici, pe lângă cele 2 milioane de euro deja investite.

La fabrica de la Buzău, spun oficialii, se va mări capacitatea de producție, asta însemnând cel puțin alte 100 noi locuri de muncă. Pe lângă asta, compania anunță deschiderea unei noi unități în nord-vestul țării, la Arad, iar investiția este estimată tot la aproximativ 2 milioane de euro, conform publicației amintite. Noile investiții, spun oficialii companiei, au ca intenție intrarea pe o nouă piață, cea a ușilor din material lemnos compozit:

„Producția de uși va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deșeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi”, spune Cristina Isabela Bene, acționar majoritar Bencomp, conform Profit.ro.

Intenția de a intra pe această piață este preconizată nu mai devreme de 2024, devenind, de altfel, primul producător de astfel de uși, mai spun oficialii companiei.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Zodiile care vor avea o săptămână de vis! Scapă în sfârșit dintr-o relație toxică
Click.ro
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000 de euro
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
Obligatoriu pentru cei care au casă la curte. TAXA care trebuie neapărat plătită
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro