Românii sunt mari consumatori de roșii pe timul verii. Dar, cu gândul la salatele din vară, mulți consumă roșii și pe timp de iarnă, când gustul tomatelor este departe de cel adevărat. O femeie a descoperit trucul care face roșiile de iarnă la fel de gustoase ca cele de vară. Ce a descoperit aceasta te va ului.
Oricui îi plac roșiile și nu se mai satură de ele în timpul verii. Roșiile proaspete de grădină sau de la producători sunt cele mai gustoase.
O femeie nu s-a mulțumit cu faptul că roșiile nu mai sunt gustoase iarna și a căutat să transforme roșiile de seră în niște produse bune de mâncat, asemănătoare celor de vară.
Cu toții știm gustul roșiilor din timpul iernii, astfel că mulți, dezamăgiți, renunță să mai cumpere roșii în extrasezon.
Roșiile din afara sezonului au o textură puțin granuloasă și pur și simplu nu au aceeași intensitate a aromei ca și cele de vară.
Frigul iernii face dificilă creșterea roșiilor cu adevărat gustoase. Din fericire, există o modalitate destul de ușoară de a lua acele roșii de iarnă mai puțin gustoase și de a le face să aibă un gust absolut minunat.
Coacerea lentă la cuptor este una dintre cele mai bune abordări aplicabile roșiilor de iarnă, deoarece le intensifică aroma și le oferă o textură mai cărnoasă, mai robustă.
Puteți transforma chiar și cea mai banală roșie de iarnă într-un lucru desăvârșit prin magia coaceri lente.
Roșiile coapte la cuptor sunt pe cât de versatile, pe atât de gustoase. Pot fi adăugate la paste sau salate, le puteți pune pe sandvișuri sau le puteți savura ca și garnitură delicioasă.
Spălați și tăiați în sferturi roșiile pe care doriți să le coaceți, apoi așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu o hârtie de copt. Stropiți roșiile cu ulei de măsline, apoi presărați deasupra sare, piper și cimbru proaspăt, aceste două condimente din urmă fiind opționale.
Coaceți roșiile la aproximativ 150 de grade Celsius timp de 1-2 ore, până când sunt roșiile se închid la culoare și par puțin arse.
Coacerea lentă necesită timp, așa că aveți răbdare și bucurați-vă de aromele incredibile care plutesc prin bucătărie.
După ce sunt gata, dacă ți-au mai rămas și nu le-ai mâncat pe toate, roșiile uscate le poți ține la frigider timp de o săptămână, într-un recipient sau poți să le congelezi pentru mai mult timp. Vor fi la fel de gustoase.