12 mart. 2023 | 14:41

Cum se spală corect varza înainte de a fi folosită în salată. Greşeala făcută de toate gospodinele

Știri generale
Cum se spală corect varza înainte de a fi folosită în salată. Greşeala făcută de toate gospodinele
Cum se spala corect varza inainte de a fi folosita in salata. Greseala facuta de toate gospodinele

Nu este niciun secret faptul că varza este unul dintre alimentele cele mai sănătoase. De aceea, ea este folosită în tot felul de salate, precum și preparate la cuptor. Iată cum se spală corect leguma, înainte de a fi consumată. Sfaturi de la experții în arta culinară.

Cum trebuie să speli varza, de fapt

Pe timp de vară și nu numai, varza este vedeta oricărei salate. Indiferent că vrei să savurezi o gustare fresh sau vrei să scapi de câteva kilograme în plus, specialiștii în nutriție recomandă consumul regulat de varză.

Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent cum speli legumele, înainte de a le consuma. Potrivit marilor chefi bucătari, varza are puține calorii și reprezintă o sursă bună de potasiu, acid folic și vitamina K, dar aduce și cantități mici de calciu, fier, vitamina A și vitamina C.

Spre deosebire de alte legume, varza nu necesită foarte multe pregătiri, înainte de a fi preparată. Tot ce trebuie să faci este să arunci primele straturi de frunze, cele care au găuri, și să tai cotorul. Apoi, este foarte important să pui căpățâna sub un jet puternic de apă.

Mai departe, varza se taie pe jumătate și se pune într-un bol cu apă rece. Trucul gospodinelor este să adauge câteva linguri de oțet în vas, pentru a se asigura că toată murdăria și impuritățile vor dispărea.

Citește și De ce să nu mai arunci apa în care ai fiert varza. Secretul gospodinelor cu experiență

Cum păstrezi varza crocantă

Dacă preferi ca varza să fie puțin mai crocantă, iată câteva recomandări din partea chefilor bucătari:

„Varza trebuie să rămână crocantă chiar dacă o gătești sau urmează să o consumi crudă.  Trebuie să ai grijă că de îndată ce intră în contact cu metalul lamei cuțitului varza va începe să își piardă din prospețime, dar și din vitamine.

Va oxida și se va înnegri. Dacă nu ai de gând să consumi o parte din varză din care ai tăiat pune partea rămasă într-un bol cu apă rece. Înainte de a o consuma usuc-o cu un prosop de hârtie.

De asemenea, este recomandat să nu gătești varza pentru prea mult timp. Dacă o fierbi, gătești la aburi sau sotezi nu ar trebui să o ții pe foc mai mult de 10-12 minute.”, notează experții de la Hello Taste.

Citește și Leguma pe care trebuie să o consumi obligatoriu dacă stai prea mult la calculator