Străinii investesc în România. Astfel, marii companii din străinătate pompează bani în România, fie că este vorba despre retail, construcții sau energie verde. Acum s-a aflat care este compania gigant din Grecia care va investi masiv în România. Ce plan are în țara noastră această companie.
O subsidiară locală a diviziei de dezvoltare și construcție de centrale de producție de energie solară și unități de stocare de electricitate a gigantului industrial grec Mytilineos va construi în România a un nou parc fotovoltaic. Acesta va avea o putere instalată de aproape 74 MW.
Parcul fotovoltaic va fi construit în satul Deparați din comuna Trivalea-Moșteni, județul Teleorman. Parcul are drept termen estimat de punere în funcțiune finalul anului 2025, potrivit profit.ro.
Grupul grec a demarat proiectul în vara anului 2022, când a achiziționat firma dezvoltatoare inițială de la foștii asociați. De asemenea, Mytilineos mai are proiecte fotovoltaice și în județul Giurgiu.
Grupul Mytilineos are operațiuni în principal în energie și metalurgie. A încheiat anul 2021 cu un rulaj total de peste 2,6 miliarde euro, profit net de 181 milioane euro, având un număr total de aproape 5.000 de angajați.
Compania Mytilineos este listată la Bursa din Atena și este urmașa unui business fondat în anul 1908 de familia cu același nume.
CEO și președinte al Consiliului de Administrație Mytilineos este în continuare un membru al familiei, respectiv Evangelos Mytilineos, care se află în fruntea companiei încă din anul 1978.
„Energia solară este cea mai abundentă dintre toate resursele energetice și este disponibilă chiar și în timpul zilelor înnorate.
Aceasta joacă deja un rol important în sistemul energetic, de la mici instalații de uz casnic până la proiecte de anvergură. În ultimii ani, costul panourilor solare a scîzut semnificativ, iar acum sunt printre cele mai accesibile forme de generare a energiei electrice în mod ecologic.
Datorită reducerii costurilor și a emisiilor scăzute de dioxid de carbon, numărul parcurilor fotovoltaice din întreaga lume continuă să crească. Acest lucru contribuie la evoluția sistemului viitor de electricitate și la scăderea nivelului de poluare a aerului.
Un parc fotovoltaic cuprinde șiruri de panouri solare, care absorb energia provenită de la soare, o transformă în electricitate și o trimit în rețeaua electrică pentru distribuție și consum.
Fermele solare sunt instalații solare la scară largă, montate la sol. Ele pot genera electricitate pentru consumatori, diminuând astfel rolul centralelor pe combustibili fosili”, scrie vreaulanova.ro.