Gospodinele vor să îi cucerească pe cei din familie, așa că aleg de cele mai multe ori să renunțe la preparatele cu care s-au obișnuit cei din casă și să încerce noi rețete. Desigur că doamnele s-au inspirat prima dată din deserturile pe care le au rușii și moldovenii de peste Prut pe care mai puțini români le-au gustat. Iată cum se face prăjitura Baba Albă și care este secretul ei? Cu siguranță o să fie pe placul pofticioșilor!
Gospodinele încearcă mereu să se reinventeze și să renunțe la preparatele pe care cei din familie le-au gustat deja de nenumărate ori. Desigur că la finalul mesei cel mai important este desertul care rămâne în mintea multora pentru mult timp.
În cazul în care ai rămas fără inspirație și vrei să încerci ceva deosebit pentru familia ta, pregătește ingredientele pentru Baba Albă. Rușii și moldovenii de peste Prut sunt înnebuniți după ea și o prepară destul de des în weekend-urile libere, nefiind chiar un desert servit doar de sărbători.
2 pahare de tăieţei,
10 ouă,
1 pahar de zahăr,
½ linguriţă de sare,
2 g de vanilină,
½ pahar de stafide,
3 linguri de unt,
2 linguri de ulei vegetal.
Fierbe pastele sau tăițeii aleși pentru desertul dorit în apă și adaugă câteva picături de ulei vegetal pentru ca pastele să nu se lipească între ele. Strecoară totul și opărește stafidele în timp ce untul se topește la cuptorul cu microunde sau la o flacără normală.
Desigur că ai putea doar să îl scoți mai devreme pentru ca grăsimea să fie atât de moale cum îți dorești. Amestecă ouăle cu zahăr și sare și mai apoi adaugă vanilia. Acesta este secretul pentru arome armonioase și o prăjitură incredibilă care îi va satisface pe cei din familie.
Amestecă pastele cu combinația de ouă și stafide și bagă toată compoziția într-o tavă pătrată sau una de chec. Lasă totul la cuptor 10 minute la temperatura de 250 de grade Celsius, ulterior încă 40 de minute la 150 de grade Celsius.
În cazul în care vrei să aduci ceva în plus rețetei și să o faci mai consistentă pentru a putea fi servită și ca un prânz sau o gustare sățioasă, adaugă brânză de vaci nesărată și câteva linguri de smântână grasă naturală pentru mai multă cremozitate. În acest caz, este nevoie să pui mai multă esență de vanilie în compoziția de ouă și unt.