O meserie plătită cu 5.000 de lei în România este evitată de cei mai mulți. Angajatorii sunt șocați de faptul că nu găsesc destui oameni care să ocupe locurile de muncă. De asemenea, cei mai mulți au luat la cunoștință și faptul că salariul pentru acest job ar putea ajunge chiar și la 7.000 de lei. Reprezentanții unei primării au subliniat că în acest caz „la unii, lenea e mare”! Despre ce este vorba?
În România sunt zeci de mii de oferte de muncă și la job-uri unde salariile ajung chiar și până la 7.000 de lei. Din păcate, din ce în ce mai multe persoane refuză o meserie care este plătită cu 5.000 de lei.
Reprezentanții unei primării susțin că lenea este prea mare pentru angajații care vor să fie plătiți bine pentru nimic, timp în care tot ei se plâng de situația grea financiară și de traiul din ce în ce mai costisitor din țară.
Există o meserie plătită foarte bine la noi, dar pe care nimeni nu o vrea. Mai exact, este vorba de lucrările la tronsonul cinci din Curtea de Argeș – Pitești al Autostrăzii Sibiu – Pitești care au început încă din data de 1 septembrie 2021.
Pentru lucrări, muncitorii români pot primi suma de 5.000 de lei net chiar și în cazul celor necalificați, dar oamenii refuză să lucreze aici pentru că munca este prea grea.
Din acest motiv, constructorul a fost nevoit să aducă zeci de oameni din Asia. Datele furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată că la momentul actual pe acest tronson de drum lucrează 626 de persoane, dintre care 47 sunt de naționalitate străină.
De asemenea, s-a estimat că până la începutul verii numărul angajaților din străinătate va crește pe șantier. Concret, ar fi vorba despre minimum 1.000 de oameni, iar cel puțin 150 dintre aceștia vor fi din Asia.
„Au fost angajaţi destui de la noi din comună. Problema e că sunt şi destui care refuză salariile bune oferite de italieni pe şantier. Am avut destule cazuri de oameni care au preferat să stea acasă în continuare pe un ajutor social de câteva sute de lei, în loc să primească 5.000 de lei salariu.
Şi asta în condiţiile în care şantierul e la doar câţiva kilometri de locuinţele unora dintre cei care primesc ajutoare sociale. E greu cu unii români, s-au obişnuit cu ajutoare sociale şi nu prea îi mai interesează munca. La unii, lenea e atât de mare cum nu vă puteţi imagina…
Italienii au pus multe anunţuri de angajare, dar prea puţini sunt interesaţi. Culmea e că au venit mai mulţi oameni din alte judeţe să se angajeze aici pe şantier”, au declarat, pentru adevarul.ro, reprezentanţii Primăriei Merişani.