23 feb. 2023 | 19:55

Sergio Ramos s-a retras din naţionala Spaniei. Fotbalistul a explicat într-un mesaj emoționant ce l-a determinat să ia această decizie

Știri generale
Sergio Ramos s-a retras din naţionala Spaniei. Fotbalistul a explicat într-un mesaj emoționant ce l-a determinat să ia această decizie

Sergio Ramos, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria naționalei Spaniei, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă, anunță Marca. Fanii au crezut că fundașul de 37 de ani a luat această decizie din cauza unor probleme medicale, dar fotbalistul a precizat că nu este vorba de așa ceva. Jucătorul iberic a îmbrăcat de 180 de ori tricoul „La Roja”.

Sergio Ramos s-a retras din echipa națională. Fotbalistul de 37 de ani a transmis o scrisoare emoționantă

Sergio Ramos a spus adio echipei naționale. Marca a anunțat că fundașul de 37 de ani nu a ajuns la această decizie din cauza vârstei sau a accidentărilor, care i-au pus destule probleme în ultimii doi ani, ci a ajuns la această concluzie după o discuție cu actualul selecționer al formației spaniole. Luis de la Fuente l-a sunat și i-a transmis că nu mai contează pe el. După câteva ore, fundașul lui PSG a spus că nu mai juca în prima reprezentativă.

„A sosit momentul să îmi iau rămas bun de la națională. Azi dimineață am primit un telefon de la actualul manager al naționalei, care mi-a spus că nu mai contează şi nu va mai conta pe mine.

Va face asta indiferent de nivelul pe care îl pot arăta sau de cum îmi continuă cariera sportivă. Cu mare regret, este sfârșitul unei călătorii care speram să fie mai lungă și să nu se încheie cu un gust amar în gură, la egalitate cu toate succesele pe care le-am obținut în tricoul roşu”, a transmis Sergio Ramos, conform Marca.

„Am mândria extraordinară de a fi jucătorul spaniol cu cele mai multe selecții”

Fotbalistul a spus că îi invidiază pe Lionel Messi și Luca Modric, fotbaliști pe care selecționerii încă se bazează, deși nu mai sunt foarte tineri.

„Cred, cu smerenie, că această traiectorie a meritat să se încheie printr-o decizie personală sau pentru că performanțele mea nu sunt pe măsura a ceea ce merită echipa noastră, dar nu din cauza vârstei sau a altor motive pe care, fără să le fi auzit, le-am simțit. Pentru că a fi tânăr sau mai puțin tânăr nu este o virtute sau un defect, este doar o caracteristică temporară care nu este neapărat legată de performanță sau abilitate.

Privesc cu admirație și invidie la Modric, Messi, Pepe… esența, tradiția, valorile, meritocrația și dreptatea în fotbal. Din păcate, nu va fi așa pentru mine, pentru că fotbalul nu este întotdeauna corect și fotbalul nu este niciodată doar fotbal.

Pentru toate acestea, îmi asum această tristețe, pe care vreau să o împărtășesc cu voi. Rămân cu capul sus și foarte recunoscător pentru toți acești ani și pentru tot sprijinul primit de la dumneavoastră. Îmi iau cu mine amintiri de neșters, toate titlurile pentru care am luptat și pe care le-am sărbătorit împreună. Am mândria extraordinară de a fi jucătorul spaniol cu cele mai multe selecții. Acest scut, acest tricou și acești fani… voi toți m-aţi făcut fericit. Voi continua să încurajez naţionala de acasă, cu emoția privilegiatului care a putut să o reprezinte cu mândrie de 180 de ori. Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați crezut mereu în mine!”, a transmis Sergio Ramos, potrivit marca.com.

Sergio Ramos a debutat la naţionala de seniori în 2005, la 18 ani şi 361 de zile, într-un amical cu China. A ajuns apoi să câştige Campionatul Mondial din 2010 şi două ediţii ale Campionatului European (2008, 2012). A fost convocat de 180 de ori și a marcat 23 de goluri.

Sursa Foto: Facebook FIFA și Sergio Ramos

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adrian Mutu, în sfârșit mulțumit. A treia oară e cu noroc. Ce spune despre Sandra
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro