23 feb. 2023 | 13:47

Schimbare importantă la plata taxelor. Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Social
Schimbare importantă la plata taxelor. Anunțul făcut de Primăria Capitalei
Digitalizarea serviciilor Primăriei Capitalei, un plan eșuat?

Bucureștiul, capitală europeană, cu pretenții de a fi luată în considerare ca atare, nu a reușit în ultimii ani să-și digitalizeze serviciile către populație, și cu greu au fost urnite proiecte de acest gen. Dar, iată că vine o schimbare importantă la plata taxelor, anunțul fiind făcut de Primăria Capitalei, prin vocea Viceprimarului, Stelian Bujduveanu. Citește mai departe, dacă ești bucureștean, și află despre ce schimbare importantă la plata taxelor este vorba.

Digitalizarea serviciilor Primăriei Capitalie, un plan eșuat?

La nivel european, marile orașe au ajuns să depindă extrem de mult de colectarea taxelor de la populația activă, iar în unele situații acest aspect nu mai are nicio legătură cu statul la cozi interminabile la diferitele ghișee. Din păcate, inclusiv la acest capilot, inclusiv Capitala României suferă de ani de zile, deși au existat și proiectele, dar și fondurile necesare pentru demararea și implementarea sistemelor digitalizate din Primăria Generală a Capitalei.

Bucureștiul, ca toate celelalte mari capitale europene, este un oraș victima propriului succes. Populația în creștere copleșește azi Bucureștiul, extinderea urbană devorează natura înconjurătoare, aglomerația provoacă haos, iar poluarea sufocă din ce în ce mai mult.

Deși nu există un leac pentru aceste probleme, digitalizarea rapidă poate oferi un răspuns, vorbind aici de un posibil viitor oraș inteligent, la care, fără îndoială, aspiră și Bucureștiul. Dar, acest aspect nu se face oricum, ci prin valorificarea unor serii de soluții digitale coordonate, cu ajutorul cărora autoritățile municipale și furnizorii de servicii să poată aborda provocările structurale, de la planificarea urbană la mobilitate și probleme de mediu.

Încă de pe vremea fostei administrații, conduse de Gabriela Firea, se punea problema implementării unor proiecte ample de digitalizare, iar într-un interviu acordat celor de BusinessReview, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, evidenția modalitățile prin care Primăria aborda obiectivul de a transforma capitala României într-un oraș inteligent:

„Dezvoltarea durabilă a orașului presupune găsirea unui echilibru între situația actuală, care în multe privințe este nefavorabilă, cu proiecte începute, dar nefinalizate încă, și planurile de viitor. Nu contează cât de bună este viziunea primarului, dacă aceasta nu poate fi transpusă în ceva practic prin strategii bine articulate, eșecul va fi inevitabil.

Deși Bucureștiul are o mulțime de atracții turistice care ar putea fi incluse în diferite ghiduri, doar unele dintre ele sunt bine promovate în acest moment. Ne propunem să facem cunoscute și alte locuri din București, atât în rândul turiștilor străini, cât și al celor români și chiar al bucureștenilor”, declara în interviul menționat fostul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea.

Dar de atunci și până azi s-au făcut pași mici, spre deloc, spre acest desiderat ca București, capitală europeană, să devină un oraș inteligent, iar proiectele de digitalizare fie au fost puține, fie deloc.

VEzi și: Schimbarea majoră în transportul public din București. De când se va putea plăti cu cardul peste tot

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță o schimbare importantă la plata taxelor

Dar niciodată să nu spunem niciodată, mai ales dacă ținem cont de anunțul de la PMB, prin vocea viceprimarului, care anunță o schimbare importantă la plata taxelor, și care-i vizează în mod direct pe locuitorii Capitalei. Stelian Bujduveanu spune că „Digitalizăm plata taxelor prin intermediul platformei Ghișeul.ro. Bucureștenii își vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB și abonamentele de parcare, online, prin intermediul Ghișeul.ro!”

Informația este una de bun augur, iar faptul că deja aceste sisteme vor funcționa în viitorul imediat, poate fi un pas mare către ceea cee menționa Gabriela Firea în perioada în care ocupa această funcție. În același anunț, viceprimarul explică în mod clar care este această schimbare importantă la plata taxelor și care vor fi pașii de urmat:

„Primul pas: Am inițiat demersurile pentru promovarea în Consiliul General al Municipiului București a proiectului de hotărâre prin care Primăria Capitalei se va înrola în Sistemul Național de Plată online (SNEP). Al doilea pas: Semnăm acordul de înrolare în sistem. Al treilea pas: Implementăm sistemul pe site-ul instituției: www.pmb.ro și realizăm interconectarea cu Ghișeul.ro.  Cele mai importante plăți pe care le digitalizăm sunt:
Taxe eliberare documentații de urbanism
Taxe pentru ocuparea spațiilor publice în vederea desfășurării anumitor evenimente
Taxe pentru eliberarea autorizațiilor de taxi
Taxe pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară
Taxe autovehicule transport mărfuri
Taxe ale Administrației Fondului Imobiliar
Taxe ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane
Plata abonamentelor STB
Plata abonamentelor de parcare.”, scrie viceprimarul Stelian Bujduveanu pe pagina sa de Facebook.

Rămâne de urmărit dacă acest plan anunțat de Stelian Bujduveanu va fi pus în aplicare relativ repede, având în vedere că era necesară implementarea unui astfel de proiect de digitalizare a serviciilor oferite de PMB locuitorilor Capitalei.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Zodiile care vor avea o săptămână de vis! Scapă în sfârșit dintr-o relație toxică
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Un mare internațonal român, la capătul puterilor. Boala îl chinuie zi de zi
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
5 ani interzis în România. NU ai voie la graniță. Legea se aplică fără excepții
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro