Schimbarea majoră în transportul public din București. De când se va putea plăti cu cardul peste tot

Schimbarea majoră în transportul public din București. De când se va putea plăti cu cardul peste tot
Călătorii din București vor putea plăti transportul cu cardul

Bucureștenii vor putea plăti taxa transportului public cu cardul, în toate mijloacele de transport . Validatoarele inteligente vor fi disponibile în toate mijloacele de transport în comun în maxim o lună.

Călătorii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de marți de către Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București, la evenimentul Caravana Smart City. De acum, călătorii vor putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie.

„Pe partea de digitalizare s-au luat nişte măsuri. Începând de anul trecut s-a implementat şi în Bucureşti aplicaţia 24pay pentru plata titlurilor de călătorie şi a abonamentelor.

Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun”, a spus Criț, citat de Agerpres.

De asemenea, Adrian Criț a mai precizat că se poate plăti peste tot cu POS, după ce STB a „digitalizat în totalitate centrele de vânzare”.

„Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense,” a spus liderul STB.

Tramvaie noi în București

Adrian Criț a spus că va aduce 100 de tramvaie noi de 36 de metri. Furnizorul va fi obligat să livreze câte patru tramvaie lunar, iar primele vor intra pe linia 41, iar următoarele pe linia 32. Totodată, acesta a precizat că în Capitală vor ajunge și 100 de autobuze electrice până la sfârșitul anului 2023.

„În cadrul municipalităţii, s-a reluat licitaţia pentru circa 100 de autobuze electrice după discuţii purtate de către operatorul de transport cu responsabilii din primărie. Avem o întârziere foarte mare, din păcate. Acest proiect trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023 şi ne dorim o atribuire cât mai rapidă,” a spus acesta.

Adrian Criț a mai spus că, din aprilie, abonamentele pentru elevi și studenți pot fi eliberate și pentru o perioadă mai mare de o lună.

„Ne dorim ca pe viitor să avem o aplicaţie online printr-o legătură cu Ministerul Educaţiei, în aşa fel încât tineretul să fie primul beneficiar al achiziţiei online de abonamente,” a adăugat el.

Citește și: România a cumpărat 20 de trenuri electrice noi. Când vor ajunge în țară