Cu toții am auzit despre riscurile la care ne supunem organismul, în cazul în care nu suntem atenți la programul alimentar pe care îl respectăm. Tu știi care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată? Specialiștii au venit cu noi explicații: nu te vor ucide pe loc, însă, în timp, consecințele negative își vor spune cuvântul.
În general, alimentele nesănătoase sunt cele care au o valoare nutritivă mică sau chiar egală cu zero, în comparație cu altele. Produsele care nu sunt recomandate spre a fi consumate au, deseori, un gust foarte bun. Este dificil însă să deții controlul asupra cantităților pe care le mănânci și pot provoca dependență.
Poate fi dificil să eviți să consumi anumite produse, mai ales când acestea sunt concepute în mod special pentru a avea un gust savuros. De la grăsimi nesănătoase la îndulcitori artificiali, astfel de alegeri alimentare nu sunt tocmai potrivite. Specialiștii din domeniul nutriției au venit cu noi informații privind dieta ta de zi cu zi.
Știi care sunt produsele alimentare pe care nu ar trebui să le consumi niciodată? Să vorbim, în primul rând, despre cele specifice mesei de dimineață. Playtech Știri îți explică mai jos de ce ar trebui să eviți aceste alimente, potrivit experților.
S-ar putea să nu-ți dorești să auzi acest lucru neapărat, însă cârnăciorii și baconul ar trebui evitate la micul-dejun. Aceste produse conțin mult sodiu, ceea ce conduce la creșterea tensiunii arteriale. Conținutul ridicat de grăsimi saturate din cazul cârnăciorilor și a baconului poate să crească și nivelul de colesterol.
Celebrul pui la rotisor și fripturile gata preparate de la magazin sau supermarket nu sunt recomandate spre a fi consumate, spun specialiștii în nutriție. Produsele cu pricina cresc probabilitatea de dezvoltare a bolilor de natură cardiacă și a producerii de accidente vasculare cerebrale, prin creșterea cantității de grăsimi saturate și trans furnizate organismului.
Consumul excesiv de grăsimi saturate poate conduce și la obezitate, pe lângă boli de inimă și alte probleme de natură medicală. Toate alimentele prăjite intră în categoria grăsimilor saturate, potrivit experților. Aici amintim și hamburgerii, chipsurile și alte produse fast-food mult îndrăgite de consumatori.
Citește și: Desertul care nu îngrașă. Poți mânca zilnic, are multe beneficii
Nu în ultimul rând, gogoșile și margarina ar trebui să nu facă parte din programul nostru alimentar, dacă vrem să ne bucurăm de un organism sănătos. Nu este o noutate că zahărul este o sursă care oferă energie, însă pe termen scurt, pentru că nu furnizează niciun alt nutrient corpului. Specialiștii recomandă reducerea drastică a consumului de bomboane, băuturi răcoritoare, biscuiți și alte produse de acest fel.