18 feb. 2023 | 22:22

Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt. Secretul celor mai iscusite gospodine

Diverse
Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt. Secretul celor mai iscusite gospodine
Câte minute trebuie să prăjești șnițelele, de fapt

Este preparatul cu care nu putem da greș, varianta cea mai bună în momentele în care vrem să ne încântăm familia și musafirii. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu este deloc complicată, fiind recomandată chiar și celor cu mai puțină experiență în bucătărie, există un secret pe care îl aplică mereu cele mai iscusite gospodine. Află câte minute trebuie să prăjești snițelele.

Câte minute se prăjesc șnițelele

Șnițelele pot fi mâncate la prânz, la cină, chiar și dimineața. Vorbim despre un preparat cât se poate de simplu de făcut, la care nu prea au cum să dea greș nici măcar cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, puțină răbdare și îndemânare.

Secretul ce face diferența dintre un rezultat delicios și un eșec nu are legătură doar cu calitatea produselor folosite, ci și cu timpul de gătire.

În general, șnițelele se fac din carne de pui, aceasta fiind mai fragedă decât cea de porc sau de vită. Se recomandă ca bucățile de piept de pui sau de pulpă dezosată să aibă o grosime nu mai mare de cinci sau șase milimetri.

Ai grijă să nu fie prea subțiri, altfel, șnițelele vor ieși uscate. Carnea se ține apoi la marinat cel puțin o oră și jumătate, într-un amestec din lapte și condimentele preferate.

Secretul gospodinelor

Înainte de a fi pusă în tigaie, pe foc, fiecare bucată se „tăvălește” prin făină, apoi prin ou bătut și pesmet.

Este foarte important ca tigaia să fie încinsă bine. Va trebui să te miști repede, căci șnițelele se prăjesc pe foc mediu spre mare, nu mai mult de două sau trei minute pe fiecare parte, până vezi că se rumenesc. Dacă sunt ținute prea mult, se usucă și nu vor avea un gust bun.

Dacă îți dorești o crustă foarte crocantă, poți să înlocuiești pesmetul cu fulgi de porumb mărunțiți sau cu un amestec făcut din pesmet și fulgi de porumb.

După ce le scoți din tigaie, șnițelele se pun pe o farfurie tapetată cu prosoape de bucătărie uscate, care vor absorbi uleiul în exces.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
Cum să păstrezi sarmalele proaspete și gustoase timp de 6 luni. Vor fi la fel de bune ca în prima zi
Click.ro
„Ar trebui să spun ultimele cuvinte?” Mesajul trimis familiei de un pasager al avionului Jeju Air, chiar înainte de prăbușire
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
După 2 soții, acum se iubește cu un bărbat! Cum i-au surprins fotografii pe cei doi. Imaginile fac înconjurul internetului / FOTO
Unica.ro
Noi schimbări pe piața asigurărilor. Românii care riscă amenzi dure
EVZ.ro
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Spynews
Dispar banii cash! Politica fără numerar. Avertisment pentru cei cu bani la saltea
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
LOVITURĂ pentru 5 MILIOANE de PENSIONARI! CIOLACU a CONFIRMAT!
Mediaflux
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Jador și Oana Ciocan s-au căsătorit în secret. Ce rochie de vis a purtat mireasa și pe cine au ales să le fie nași
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro