Carnea de pui este una dintre cele mai consumate din lume, un preparat pe care îl pregătim destul de des, datorită faptului că este slab în calorii. Puiul pane a devenit un dish de bază în orice gospodărie, fiind delicios și rapid de atunci când gătim, trebuie să fie cât mai crocant. Iată cum gătești cele mai gustoase șnițele.
Ai poftă de ceva bun și nu știi ce să mai gătești? Îți vin musafirii în vizită și vrei să-i impresionezi cu o gustare delicioasă, care se poate servi pe pâine? Ei bine, poți prepara câteva șnițele, pe care prietenii și familia le pot savura pe post de sandviș.
Ingredientele necesare pentru a obține puiul pane mai crocant sunt foarte ușor de găsit și multe dintre ele se găsesc chiar la tine în cămară. Secretul pentru a prepara cele mai bune șnițele este să folosești un pesmet special denumit panko.
Acest ingredient te ajuta să obții șnițele aurii și crocante și va împiedica bucata de carne să se lipească de tigaie. Iată cum sună cea mai simplă rețetă. Ai nevoie doar de patru file de pui, un ou bătut, pesmet panko, ulei de măsline extra virgin, sare și piper (după gust).
În cazul în care pieptul de pui nu este filetat, va trebui să-i tai în bucăți de aproximativ 3-4 mm grosime. Dacă observi că bucățile de carne sunt prea groase, le poți aplatiza cu un ciocănel de bucătărie.
Apoi, odată ce fileurile sunt gata, vei lua o farfurie adâncă în care vei sparge un ou, pe care-l vei bate ca la omletă. În alt vas vei turna pesmet panko. Nu uita să treci fileul de pui prin făină, apoi prin ou și pesmet, înainte de a-l pune în tigaie.
Șnițelele de pui se prăjesc timp de 2-3 minute pe ambele părți, pentru a fi crocante și aurii. Ai grijă să nu le ții prea mult pe foc, deoarece s-ar putea arde. Șnițelele se servesc alături de un sos de usturoi, o porție de cartofi prăjiți, piure sau o salată de murături.
Citește și Ce pui în şniţele pentru un gust desăvârşit. Chef Cătălin Scărlătescu îţi spune secretul lui