Fără îndoială, carnea de pui este una dintre cele mai consumate de români. Indiferent că vorbim despre pui la grătar, fiert sau la cuptor, iată câteva trucuri geniale care te vor ajuta să-l gătești corespunzător. Oricine le poate încerca, sunt extrem de simple.
Atunci când ți se face foame și vre să prepari ceva bun rapid și slab în calorii, de cele mai multe ori apelezi la o rețetă cu pui.
Fie că alegi să pregătești carnea de pui pe grătar, pe tigaie, la cuptor sau în ulei încins, marii chefi bucătari te sfătuiesc să ții cont de anumite aspecte, pentru ca rezultatul să fie delicios.
Acest tip de carne poate fi foarte gustoasă și suculentă sau, dimpotrivă, fadă și uscată, în funcție de felul în care este preparată. De asemenea, este slabă în calorii, motiv pentru care este recomandată în diete.
Carnea de pui are nevoie de mai mult sau de mai puțin timp pentru a se găti adecvat, în funcție de grosime. De exemplu, dacă vrei să prepari un piept de pui, cu grosimea de un deget, acesta se va prepara rapid.
Citește și Când trebuie să pui perişoarele în ciorbă, de fapt. Aşa ies perfecte, detaliul care le poate strica
Tot ce trebuie să faci este să-l întorci de de 2-3 minute pe fiecare parte. O pulpă de pui, pe de altă parte, trebuie să stea pe foc mai mult timp pentru a nu fi crudă în interior.
Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, atunci când carnea de pui nu este preparată termic suficient, ea poate dezvolta numeroase bacterii periculoase. Pentru a evita acest risc, este recomandat să folosești un termometru pentru carne.
Carnea de pui trebuie să atingă, în interior, temperatura de 75 de grade, pentru a realiza că este gătită suficient și în interior, nu doar crusta aurie de la exterior. Dacă a atins această temperatură înseamnă că este gătită și o poți lua de pe foc. În caz contrar, riști ca puiul să devină uscat și fad.
Citește și De ce să nu mai decongelezi produsele la cuptorul cu microunde. Pericolul uriaș la care te expui