15 feb. 2023 | 14:15

Apar noi posturi TV în România. Anunțul momentului făcut de televiziunea publică

Știri generale
Apar noi posturi TV în România. Anunțul momentului făcut de televiziunea publică
Apar noi posturi TV în România

Reprezentanții televiziunii publice au anunțat că membrii Comitetului Director au aprobat apariția unor noi posturi TV pe piața media din România: „Există un potenţial de audienţă important pentru acest tip de conţinut”.

Noi posturi TV în România

Televiziunea publică își dorește lansarea a două noi posturi TV în România: un canal de sport – TVR Sport – și unul de folclor – TVR Folclor.

„Prin înfiinţarea TVR Folclor şi TVR Sport, TVR are ocazia să-şi definească mai clar poziţionarea şi identitatea canalelor existente în portofoliul său, iar la nivelul audienţei, staţiile nou înfiinţate se pot intersecta cu publicul celorlalte staţii ale corporaţiei, astfel încât să existe migrări în cadrul aceleliaşi structuri şi nu către concurenţă”, se explică în „Expunerea de motive”, potrivit Pagina de Media.

TVR își argumentează inițiativa, precizând că există „un potențial de audiență important pentru acest tip de conţinut, dovedit prin cifrele realizate de programe similare difuzate în prezent pe staţiile generaliste: Viaţa Satului, Ferma, Tezaur Folcloric, Vedeta Populară”.

„TVR este producătorul si deţinătorul unui adevărat Tezaur de programe dedicate tradiţiilor, folclorului şi Patrimoniului Naţional.

Conservarea şi promovarea patrimoniului, a talentelor din toate zonele româneşti şi a marilor solişti care au slujit cântecul şi satul românesc este misiunea lansării TVR Folclor”, punctează conducerea Televiziunii publice, potrivit sursei citate.

Argumentele TVR

În ceea ce privește canalul de sport, acesta ar urma să promoveze la nivel național „educaţia în spiritul mişcării şi a unei dezvoltări sănătoase şi armonioase”.

„TVR, ca membru activ al EBU şi al altor organisme internaţionale, poate beneficia de pachete de programe livrate de membrii organizaţiei şi este preferat la pitch-urile pe competiţii internaţionale majore.”

Reprezentanții TVR amintesc și de „resursa umană specializată şi profesionistă a Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive al TVR, adevăraţi cunoscători ai domeniului sportiv, cu recunoaştere şi apreciere din partea audienţei”.

În documentul prezentat de sursa citată, se susține că TVR Sport ar putea fi o sursă importantă de venit, acesta fiind generat din „media, publicitate, sponsorship şi proiecte speciale, poate dezvolta parteneriate strategice cu Ministerul Sportuli, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român – COSR, federaţiile de profil”.

După aprobarea primită de la Comitetul Director pentru lansarea celor două noi posturi, urmează discuțiile din Consiliul de Administrație.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ultima oră despre vizele de SUA. Românii nu primesc vești bune
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro