Atunci când vor să savureze o garnitură gustoasă și slabă în calorii, gospodinele aleg să gătească piure din cartofi, pentru a-l alătura unei fripturi la grătar, mititei sau unei salate de crudități. În cazul în care piureul s-a întărit, nu este nevoie să-l arunci. La ce îl poți utiliza.
Ai gătit un piure din cartofi și observi faptul că s-a întărit compoziția? Nu e nicio problemă, deoarece marii chefi bucătari îți dezvăluie un secret care te va ajuta să refolosești preparatul, transformându-l într-o musaca absolut delicioasă.
Pentru această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente, pe care le găsești cu siguranță la tine în bucătărie sau cămară:
În primul rând, vei scoate piureul de cartofi din frigider, peste care vei adăuga puțin unt topit. Amestecă totul foarte bine. Între timp, carnea afumată se taie bucăți mici și se adaugă în piureul de cartofi.
Vei toca, apoi, ceapa foarte fin și o vei adăuga în bolul cu piureul de cartofi. Urmează să încorporezi oul și să omogenizezi compoziția. Nu uita să adaugi și roșia tocată.
Citește și Ingredientele care înlocuiesc untul și laptele în piure. Iese la fel de pufos
În continuare, vei lua o tavă de copt pe care o vei unge cu unt. Toarnă compoziția pregătită. Separat, vei amesteca smântâna cu sare și condimente după gust, după care o vei turna peste compoziția de cartofi.
Cuptorul se preîncălzește la o temperatură de 200 de grade, înainte de a pune musacaua la foc. După 20 de minute poți scoate tava, iar preparatul tău va fi gata. Poftă bună!
Unul dintre cele mai mari secrete ale marilor bucătari constă în fierberea cartofilor. Știi cum poți fierbe cartofii de două ori mai repede decât de obicei? Este foarte simplu. Ai nevoie de un ingredient banal, care se regăsește în orice frigider din România.
Ai crede că este vorba de lapte, brânză sau margarină, dar adevărul este că ai nevoie doar de puțin unt, ca legumele tale favorite să fiarbă mai repede.
Tot ce trebuie să faci este să pui o bucată de unt în oala cu apă în care au început să fiarbă cartofii. Pelicula ce se va forma la suprafața apei va accelera procesul de fierbere al barabulelor.
Citește și Secretul celor mai buni cartofi în coajă. Temperatura la care trebuie copți