Care este afacerea unei familii din Bucureşti și cum a ajuns să fie dorită în Italia. Cei doi soți au început afacerea cu gândul de a fi doar împreună și pentru a face ceva nou pe piața din România. Acum, datorită lor, cu doar 4.000 de euro poţi începe şi tu un business de succes.
Într-o piață unde francizele sunt asociate mai degrabă cu zona de fast-food și pariuri sportive, afacerea unei familii de lângă București aduce ceva nou.
Afacerea familiei este dorită și în Italia sub formă de franciză și oferă exclusiv specialități tradiționale italiene create de un bucătar sau chiar transmise de generații, fără niciun compromis în materie de rețete și de calitate.
Cannoleria a fost pusă pe picioare în anul 2019 de Chef Andrea di Russo și de soția sa, Andreea. A fost concepută ca o mică afacere de familie, într-un cartier nou construit lângă Capitală, și se baza pe livrări la domiciliu.
„Am început doar noi doi, din dorința de a lucra în familie, de a lucra împreună și de a aduce ceva nou pe piața din România, pentru că în acel moment nu găseam un cannolo autentic sau o pinsa romană autentică pe piața din România”, spune Andreea di Russo, potrivit wall-strret.ro.
După multele probleme întâmpinate în timpul pandemiei și după ce au fost nevoiți să se mute, Cannoleria este un adevărat restaurant și, în același timp, a devenit una dintre cele mai interesante francize din țara noastră.
„Din prima zi am avut clienți. Aveam foarte puțin spațiu și weekend-uri, le erau pline, Mulți rezervau din timp ca să poată prinde o măsuță la noi și eram foarte încântați și plini de adrenalină. Astfel am ajuns să ne împrietenim cu clienți ai noștri, care ulterior au devenit și francizații noștri. Am vrut ca acest concept, Cannoleria, să se adreseze doar familiilor ca și noi, să fie o afacere de familie așa cum este în Italia, unde să se implice personal, să aducă aportul lor și energia lor”, mai spune Andreea di Russo, dezvăluind care au fost primii francizați.
Cannoleria este o variantă clasică de franciză, iar taxa de franciză este de 4.000 de euro, iar apoi se plătește o redevență lunară de 5% din cifra de afaceri. De asemenea, ingredientele sunt livrate de francizor, o parte din ele chiar aduse personal, o parte ajungând prin colaboratori.