Dacă ai poftă de ceva bun, rapid de preparat și care să-i impresioneze pe musafiri, gospodinele îți propun să încerci chifteluțele daneze, după o rețetă clasică a chefilor bucătari nordici. Care este ingredientul secret care le dă o savoare incredibilă.
Toată lumea a auzit de faimoasele chifteluțe suedeze de la IKEA, biluțele de carne care i-au înnebunit pe toți consumatorii.
Ei bine, nordicii au comis-o din nou și au dezvăluit care este cea mai simplă rețetă pentru a prepara chifteluțele Frikadeller, un deliciu tradițional din Danemarca.
În primul rând, gospodinele îți recomandă să amesteci împreună toate ingredientele într-un bol, după care vei frământa compoziţia foarte bine, folosind o lingură sau mixerul.
Nu ignora acest pas, dacă vrei să obții consistența corectă a chiftelelor. Astfel, ingredientele se vor înmuia puțin și se vor amesteca foarte bine.
Chifteluțele daneze Frikadeller vor fi mult mai delicioase, dacă vevi frământa aluatul cu simț de răspundere.
Mai departe, vei lăsa amestecul să se odihnească în frigider, pentru cel puţin 60 de minute, înainte de a-l frământa din nou şi de a-l utiliza.
În continuare vine partea preferată a celor mici, cea în care vei forma chifteluțele în palmă, de mărimea pe care ți-o dorești. Mai departe, vei încălzi o tigaie anti-aderentă și vei începe să prăjești biluțele de carne.
În cazul în care observi că bilele se lipesc prea mult, secretul este să adaugi puţin unt în tigaie, în loc de ulei. În acest fel, chifteluțele tale daneze vor avea un gust mult mai bun.
După ce le-ai pus la prăjit, nu uita să întorci fiecarea chiftea cu o furculiţă, odată ce au început să se rumenească, la fiecare 4 minute.
Chifteluțele daneze se gătesc circa 12-15 min până când vor fi bine făcute. La final, chiftelele Frikadeller se servesc pe un platou, alături de cartofi fierţi sau piure, cu un sos alb pe bază de smântână şi salată de sfeclă roşie. Poftă bună!