Dacă îți plac salatele cu maioneză, trebuie să încerci să prepari și tu chifteluţe cu maioneză şi ceapă, reţeta gospodinelor din Bucovina. Sunt deosebit de savuroase. Fără îndoială, îți va plăcea rezultatul final. Unele persoane ar putea fi reticente când sunt puse, prima dată, în fața acestui fel de mâncare. Chifteluțele preparate astfel sunt, însă, absolut delicioase!
Printre preparatele tradiționale gătite de către gospodinele din Bucovina se numără și salata cu chifteluțe cu maioneză și ceapă. Acest fel de mâncare nu lipsește niciodată de pe mesele de sărbători. Este gătit deseori chiar și în afara cadrului unor evenimente speciale, datorită gustului savuros pe care îl are.
Dacă nu ai gustat niciodată chifteluțe cu maioneză și ceapă, trebuie neapărat să încerci rețeta româncelor din Bucovina! Salata cu pricina se servește rece, imediat după ce o scoți de la frigider. În caz contrar, s-ar putea ca maioneza să îți pice greu la stomac și să-ți provoace probleme.
Majoritatea amatorilor acestui preparat preferă să-l consume simplu, întrucât este suficient de sățios. O porție de salată de chifteluțe cu maioneză și ceapă va ține locul unei porții de mâncare consistente. Fără îndoială, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă! În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti salata.
Ingrediente:
(pentru sos de maioneză):
(pentru ceapă marinată):
Mod de preparare sos de maioneză:
Mod de preparare ceapă marinată:
Cum se montează salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă:
În general, salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă presupune amestecarea tuturor ingredientelor într-un bol de bucătărie încăpător. Dacă vrei să servești preparatul musafirilor, îți recomandăm să ai în vedere și esteticul mâncării.
Citește și: Diferența dintre salata de boeuf și salata rusească. Ce trebuie să știi înainte să le prepari
După ce ai monstat salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă, lasă platoul la frigider pentru una, două zile. Poți servi, apoi, mâncarea chiar și simplă. Poftă bună!