02 feb. 2023 | 19:15

Cine a purtat prima oară costumul de baie din două piese. A iscat un scandal monstru: nimeni nu voia să se expună aşa!

Știri generale
Cine a purtat prima oară costumul de baie din două piese. A iscat un scandal monstru: nimeni nu voia să se expună aşa!
60 de ani de la lansarea conceptului comercial bikini în modă. Cine a purtat prima oară costumul de baie din două piese.

Conceptul comercial bikini a fost lansat pe piață în urmă cu șase decenii de către designerul francez Louis Réard. La vremea respectivă, a stârnit un scandal monstru. Italia și Spania au interzis femeilor astfel de articole, cu toate că presa vremii vuia despre noua tendință. Cine a purtat prima oară costumul de baie din două piese. Fotografia ei a apărut în toate ziarele.

Cine a purtat prima oară costumul de baie din două piese

În urmă cu 60 de ani, designerul francez Louis Réard a lansat pe piața modei costumul de baie din două piese, cunoscut sub conceptul comercial „bikini”. Denumirea a provenit de la atolul din Insulele Marshall, unde autoritățile vremii desfășurau experimente nucleare. Din cauza temperaturilor, participanții erau îmbrăcați sumar.

Invenția lui Louis Réard intimida multe femei, astfel încât designerul francez nu reușise să își promoveze produsul. Oricât a încercat, nu a putut găsi un model dispus să își prezinte corpul într-un costum de baie în fața lumii întregi. Totul, până când a întâlnit-o pe Micheline Bernardini, o dansatoare nudistă, în vârstă de 18 ani, care activa la Casino de Paris.

Tinerei nu i-a fost deloc rușine să își expună formele în costumul de baie din două piese al lui Louis Réard. Aceasta a acceptat propunerea designerului, astfel încât, pe data de 5 iulie 1946, s-a lăsat fotografiată în bikini la Piscine Molitor din Paris. A fost primul model din întreaga lume care a oferit o ședință foto îmbrăcată sumar.

Într-una dintre imaginile surprinse la ședința foto, franțuzoaica născută în 1927 poate fi văzută ținând în mână o cutie de chibrituri, explicând astfel că piesele vestimentare pe care le purta ar fi putut să încapă într-un recipient de dimensiuni foarte mici. După ce s-a lăsat pozată în bikini, Micheline Bernardini a devenit cunoscută în toată lumea.

Scandal în Europa din cauza fotografiilor în bikini

Fotografiile lui Micheline Bernardini de la celebra piscină publică din Paris au făcut înconjurul lumii, stârnind în mod deosebit atenția bărbaților. Dansatoarea nudistă a purtat un costum de baie cu model tip ziar, confecționat din 194 de cm pătrați de pânză, care prezenta un cordon la spate.

Materialele cu tânăra dansatoare nudistă au fost difuzate aproape peste tot în lume. Presa vremii vuia despre noua tendință în modă. International Herald Tribune a publicat nu mai puțin de nouă articole despre evenimentul din Franța. Modelul a primit numeroase scrisori din partea fanilor bărbați. Potrivit surselor externe, numărul acestora s-ar ridica la peste 50.000.

A luat naștere un scandal uriaș în urma aparițiilor îndrăznețe ale lui Micheline Bernardini. Din ce în ce mai multe turiste purtau pe plaje astfel de articole vestimentare. Italia și Spania au interzis femeilor să poarte bikini. Femeilor care se afișau astfel la mare nu li se permitea să se bucure de soare.

Cum a evoluat cariera lui Micheline Bernardini ulterior

După aparițiile sale în costum de baie, Micheline Bernardini s-a mutat în Australia, activând ca actriță la Teatrul Tivoli din Melbourne. Mai târziu, s-a mutat în Statele Unite ale Americii, împreună cu partenerul său de viață, un militar american.

Peste ocean, tânăra a lucrat tot ca actriță, apărând în mai multe seriale de televiziune, printre care și „Love Lust” și „The Bikini”. S-a retras din teatru în anul 1970.

Mulți ani mai târziu, când era în vârstă de 58 de ani, Micheline Bernardini a pozat din nou în bikini. De data aceasta, pentru fotograful Peter Turnley. Sursele externe notează că fosta dansatoare nudistă încă locuiește în SUA. În prezent, este în vârstă de 95 de ani.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro