Mulți români au un regim alimentar foarte prost. Unii sunt împinși de orele multe de muncă să mănânce la ore nepotrivite și preparate de la restaurante de tip fast-food care sunt foarte accesibile când ei sunt pe fugă, iar alții pur și simplu nu se mai străduiesc să aleagă produsele sănătoase de pe piață. Din păcate, nutriționiștii nu văd deloc cu ochi buni obiceiurile lor. De asemenea, tot mai mulți oameni au început să le consume zilnic. Despre ce este vorba?
Există multe alimente care îngrașă și pe care toată lumea ar trebui să le consume cu moderație, mai cu seamă cei care au diverse probleme cu silueta. Mai exact, este vorba despre alimentele procesate care sunt bogate în calorii, grăsimi, zahăr adăugat și sare.
Nutriționiștii vin cu avertizări pentru românii care au un stil de viață nepotrivit, sunt mereu pe fugă și aleg astfel de produse pentru pachetul de la muncă sau pentru gustările dintre mese. Concret, în top intră nuggets-ul de pui, care poate fi găsit la orice restaurant de tip fast-food. Află că bucățile de carne conțin multe calorii, grăsimi, sunt pline de ulei, stabilizatori și conservanți.
Mai mult decât atât, în prepararea lor se găsesc substanțe precum dimetilpolisiloxan (un agent care împiedică formarea de spumă în vasele mari cu ulei) și tert-butil-hidrochinonă (TBHQ sau E319), care le prelungesc termenul de valabilitate. De asemenea, specialiștii nu recomandă nici cartofii prăjiți congelați, care sunt deja îmbibați în ulei, iar prăjirea lor pentru a doua oară îi transformă într-o bombă calorică.
În top se mai află și crenvuștii sau cârnații, care conțin în general nenumărați aditivi care îi ajută să aibă un gust fantastic. Din păcate, alimentele procesate de acest gen conțin nitrit de sodiu, folosit de cele mai multe ori în compoziția majorității mezelurilor. Experții avertizează că acest compus poate fi toxic în cantități mari.
Mai mult decât atât, un alt aliment care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor este pâinea albă. Multe sortimente de pâine conțin făină albită artificial fără niciun fel de valoare nutritivă, sirop de dextroză, gumă xantan sau grăsimi parțial hidrogenate.
Toate acestea pot fi periculoase dacă sunt consumate în cantități mari și pe o perioadă lungă de timp. Nutriționiștii le recomandă oamenilor să evite pe cât de mult posibil produsele menționate anterior și să le înlocuiască la unele mese cu ceva asemănător, dar de calitate.