30 ian. 2023 | 14:53

Cum se face nod la cravată. Aceasta este cea mai simplă metodă. Nu vei da greș

Diverse
Cum se face nod la cravată. Aceasta este cea mai simplă metodă. Nu vei da greș
Cum se face nod la cravată

Să faci nod la cravată poate constitui o adevărată problemă pentru majoritatea bărbaților. În general, aceștia folosesc în principal doar câteva moduri, și anume nodul simplu, nodul dublu și jumătate din nodul dublu. De aceea, astăzi vă prezentăm cum se face nod la cravată, ca la carte!

Cum se face nod la cravată. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Nodul la cravată poate reprezenta o dilemă vestimentară a bărbaților din toate timpurile. Pe lângă faptul că este un accesoriu care aduce un plus ținutelor elegante, cravata este și un element vestimentar care transmite masculinitate și putere.

Realizarea unui nod de cravată așa cum trebuie pare a fi o adevărată artă pentru unii bărbați. În cele ce urmează îți vom arăta exact cum se face nod la cravată. De la cele mai simple moduri, până la cele care necesită ceva mai multă îndemânare.

Așadar, pentru a avea o apariție de senzație la un eveniment, trebuie neapărat să știi cum să faci nodul la cravată. Îți spunem noi, pas cu pas, cum îl poți realiza rapid, dar și câte tipuri de noduri există. Vei rămâne uimit!

Nod simplu la cravată (Four-in-Hand)

Majoritatea reprezentanților sexului masculin nu știu acest lucru, dar nodul de cravată clasic se mai numește și nod simplu sau ‘Four-in-Hand’. Această denumire vine din engleză, în plus, a fost inspirată de numele unui club destinat domnilor din înalta societate a Londrei secolului XIX.

De regulă, nodul simplu la cravată are un aspect mai alungit, conic și ușor asimetric. Acest tip este cel mai folosit!

Nod simplu la cravată

Pentru a realiza un nod simplu, prima dată trebuie să puneți capătul lat încrucișat peste cel îngust. Apoi se trece capătul lat prin spatele celui îngust, astfel încât să ajungă în dreapta cu partea din spate orientată anterior.

După care se ia capătul lat înapoi și se trece peste partea stângă prin fața capătului îngust, făcând o buclă care se menține pentru a fi folosită la final. Capătul lat se trece printre gât și nod. La final, se introduce capătul lat prin bucla făcută anterior și se aranjează nodul pentru a-i da o formă regulată.

Citește și: Când se poartă papionul, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac mulți bărbați

Nod dublu la cravată (Half Windsor)

Nodul dublu la cravată se mai numește și Half Windsor. Numele acestuia provine de la originalul Nod Windsor, care nu a fost, însă, inventat de Ducele de Windsor. De fapt, acesta provine de la Fratele mai mic, deoarece simplifică toată procedura în 8 pași, față de cei 11 ai Nodului Windsor original.

De obicei, acest nod este indicat cămășilor cu guler stil italian. Iată care sunt pașii pentru a realiza un nod dublu la cravată.

Prima dată, cravata se înfășoară în jurul gulerului, iar partea lată se ține cu mâna stângă. Apoi se înfășoară fața cravatei peste partea din dreapta. După care se stabilește și lungimea părții subțiri a cravate. De regulă, este recomandat să fie de 1,5 -2 ori mai scurtă decât partea lată (fața).

Pasul doi constă în înfășurarea părții late a cravatei peste partea subțire din dreapta. Partea lată a cravatei se va afla în dreapta. Aceasta se va trece prin fața părții subțiri din dreapta jos în partea stângă.

Acum, fața cravatei rămâne în stânga. După care trebuie să tragi cravata prin spațiul dintre cravată și guler. Se coboară partea lată prin nodul făcut înainte, iar cravata se trage cu totul în jos. Aici trebuie mare grijă, pentru ca nodul să nu se strice sau să se îndoie cravata. La final, nodul se ajustează trăgând de partea subțire și părțile laterale care intră sub gulerul cămășii.

Nod dublu la cravată (Full Windsor)

Se spune că acest nod a fost consacrat de către Ducele de Windsor, deși în realitate, el ar fi utilizat nodul simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face un nod dublu la cravată Full Windsor:

La început, cravata se înfășoară după guler cu partea din față către exterior, însă trebuie să vă asigurați că partea mai lată este mai lungă decât cea subțire. Nodul cravatei se continuă cu încrucișarea părții late a cravatei peste partea subțire, după care se duce cravata în sus prin spate și printre gât și nod.

Următorul pas este coborârea cravatei din din nou către aceeași direcție de unde ai dus-o. Se trece vârful prin spatele corpului cravatei ca și cum ar înconjura. După care se duce vârful în sus și se trece prin față peste nod și către interiorul gulerului.

Important este să coborâți vârful din nou către aceeași direcție de unde a venit și să treceți partea lată a cravatei peste corpul acesteia pentru a o înfășura.

O dată înfășurată, cravata se duce cu vârful în spate și în sus trecând-o printre gât și peste nod. Penultimul pas presupune să introduci vârful în spațiul buclei făcute pentru a finaliza nodul. La final se trage cravata în jos pentru a strânge nodul!

Nod simplu la cravată (Oriental)

Acest nod este foarte simplu de realizat, deoarece sunt necesari mai puțini pași pentru a-l executa. Este extrem de popular în China și este recomandat persoanelor înalte. Iată cum se face:

Prima dată se înfășoară cravata în jurul gâtului cu partea frontală înspre interior. De reținut, însă, că partea lată este mai lungă decât cea subțire. Apoi se trece partea lată prin spatele părții subțiri și se rotește înspre față pentru a înconjura partea lată.

Pasul patru constă în partea lată care se trece prin interiorul gulerului printre gât și nod. Apoi se introduce vârful (în jos) în spațiul care s-a format pentru a finaliza nodul. În încheiere, se trage cravata în jos pentru a strânge nodul.

Când a apărut, de fapt, cravata

Un astfel de accesoriu a fost purtat încă de pe vremea împăratului chinez Qin Shih Huang, în urmă cu aproape 1.000 de ani. Se spune că soldații de teracotă descoperiţi în Xian, în 1974, au fost îngropați alături de Qin Shih Huang în anul 210 î.Hr. Fiecare avea la gât o bucată de stofă, care presupunea un însemn al onoarei.

Cravata era purtată în domeniul militar, în Evul Mediu. În perioada respectivă, mai mulți mercenari croaţi au fost aduşi în faţa regelui Ludovic al XIII-lea, purtând la gât eșarfe colorate. Acestea i-au atras pe francezi, care purtau doar gulere înalte, apretate.

Atunci când Regele Soare, Ludovic al XIV-lea, a urcat pe tron, eșarfele erau la mare modă în Franța. În plus, se zvonea că termenul francez cravat este, de fapt, o adaptare a cuvântul croat, pentru că stilul fusese furat de la croați.

Moda cravatei s-a menţinut şi în secolul XVIII, când a fost adoptată şi de alte clase sociale. La finalul secolului XVIII, purtarea unei cravate negre era deja un trend. Pe deasupra, împăratul Napoleon Bonaparte, care obișnuia să poarte doar haine negre, a purtat o cravată albă în timpul bătăliei de la Waterloo pentru a-l onora pe Ducele de Wellington.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
O zodie va trece printr-o lecție karmică intensă la final de 2024, care îi va aduce multă suferință. Se va afla la răscrucea destinului, va fi nevoită să-și confrunte greșelile din trecut și să plătească pentru ele
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Adevărul despre banii românilor. Mesaj clar de la Banca Națională
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se schimbă buletinele. UE a dat ordin, se va aplica și în România. Cu ce se înlocuiește cardul de identitate
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro