Majoritatea românilor consumă des preparate tradiționale românești. Pofticioșii familiei le doresc zi de zi, iar gospodinele se conformează și gătesc mai ales ciorbe sau supe care nu trebuie să lipsească de la masa de prânz. Din păcate, chiar și unele dintre doamnele care prepară des un astfel de preparat pot să facă o greșeală uriașă. Experții vin cu sfaturi pentru acestea. Ce trebuie să faci cu apa în care fierbi toate legumele?
Mulți români preferă să mănânce destul de des preparatele tradiționale, iar printre ele se află ciorbele și supele. Gospodinele se conformează și gătesc la masa de prânz o astfel de rețetă cel puțin de două ori pe săptămână. Specialiștii susțin că este indicat ca mâncarea să fie proaspătă, nu foarte mult timp ținută în frigider pentru că își pierde din proprietăți, textură și aromă.
Din păcate, chiar și unele bucătărese cu multă experiență fac o greșeală uriașă când vine vorba despre supă sau ciorbă. Concret, acestea păstrează supa realizată după fierberea legumelor. Experții susțin că cel mai bine este să o arunci pentru că acolo se descarcă majoritatea chimicalelor folosite pentru solul în care au fost cultivate.
Mai exact, este vorba despre îngrășămintele și pesticidele folosite la creșterea lor. Desigur că nu este cazul să procedezi astfel atunci când ai la îndemână legume provenite de pe terenuri din agricultură ecologică. Acestea oferă în apă doar minerale, care trebuie să rămână mai departe în preparatul tău.
Trebuie să fierbi legumele cu sare într-o apă curată, ulterior să scapi de zeama lăsată și să le pui în apa în care a fiert puiul pentru a avea gust. Gospodinele știu deja că este nevoie să spumeze carnea în tot acest timp pentru ca bacteriile să nu rămână în preparatul oferit celor dragi.
De asemenea, tot doamnele trebuie să țină cont și de timpul pentru fierbere al legumelor, care este foarte important. Ele nu trebuie să stea foarte mult pe foc pentru că nu vor mai avea vitamine, iar gustul și textura lor nu vor fi deloc potrivite.
Rădăcina de pătrunjel, morcovul și cartofii se lasă la foc mediu spre mare preț de cel puțin 20 de minute, ulterior ardeii, ceapa, dovlecelul și cuburile de roșii se țin între 7 și 10 minute la foc mediu. Următorul pas este să pui carnea de pui deja fiartă și fără bacterii, iar mai apoi să adaugi pătrunjelul proaspăt tăiat.