Cu toate că sunt considerate, în general, un preparat tradițional ce nu poate lipsi de pe masa de Crăciun, sarmelele se fac și se savurează cu plăcere în orice moment al anului. Dacă îți dorești să obții rezutate delicioase, trebuie să ții cont de un truc important. Află cât orez se pune în compoziție pentru un kilogram de carne. Care este cantitatea ideală.
De pe mesele românilor, fie că este Crăciun, Revelion, nuntă, botez sau orice alt eveniment important al vieții, nu pot lipsi sarmalele. Vorbim despre un preparat tradițional, ce a devenit aproape sinonim, în cultura noastră, cu ideea de sărbătoare.
Cu toate că rețeta se transmite din generație în generație, fiecare familie, fiecare zonă a țării având modul propriu de preparare, principiul este, în mare, același. Unul dintre criteriile ce fac o sarma delicioasă este compoziția, textura compoziției, de fapt.
Dacă vrei să obții sarmale pufoase, cheia succesului este cantitatea de orez. Află, din rândurile de mai jos, cât trebuie să folosești pentru fiecare kilogram de carne.
Recomandarea nu vine doar de la gospodine, ci și de la bucătari. Aceștia susțin că pentru fiecare kilogram de carne din compoziția pentru sarmale trebuie să se pună o sută de grame de orez.
Astfel, lista de ingrediente pentru sarmale arată așa:
În ceapa tocată mărunt și călită puțin în ulei, se adaugă orezul spălat în înainte cu simț de răspundere și scurs bine de apă. Se lasă pe foc în jur de două minute, având grijă să amestecăm constant.
Se adaugă apoi trei linguri de pastă de tomate și în jur de 250 de mililitri de apă, adică un pahar. Se acoperă vasul și se lasă la fiert până sosul începe să scadă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Apoi se amestecă până se omogenizează cu carnea tocată și condimentele.