Curățenia în casă trebuie să se facă regulat pentru a menține ordinea și, mai presus de toate, un spațiu curat. Pentru a face asta, gospodinele pot aplica mai multe trucuri care să le ușureze munca. Astăzi vă prezentăm care este amestecul banal care lasă geamurile strălucitoare mult timp. Ce să pui în apă pentru ca efectul să fie garantat.
Spălatul geamurilor este o operațiunea grea, care trebuie făcută periodic, pentru că geamurile se murdăresc repede. Prin urmare, azi vă vom spune cum să vă curățați geamurile și să le lăsați strălucitoare doar cu o pungă de ceai negru.
Mai întâi fierbeți apă și puneți plicul de ceai negru în ea. După, scufundați o cârpă în ceaiul pe care l-ați pregătit. Se trece cu cârpa umedă peste toată suprafața de sticlă a ferestrelor.
Lăsați ceaiul să acționeze asupra sticlei, mai ales că acestea pot fi zgâriate sau pot avea impurități. După ce timpul s-a scurs, șterge din nou cu o cârpă. Este mai bine dacă este una specială pentru sticlă, astfel că vei observa în curând că geamurile tale sunt perfect curate.
Ceaiul negru este o opțiune grozavă pentru splălarea geamurilor ferestrelor, dar poate fi folosit și la alte treburi casnice, cum ar fi curățarea brii, precum și a vaselor de bucătărie.
O altă utilizare a ceaiului negru care ajută la curățarea băii este aceea de a se lasa plicul în toaletă peste noapte. Acesta va face vasul de toaletă mai curat și va mirosi mai bine.
De asemenea, ceaiul negru se folosește și la curățarea vaselor din bucătărie, fiind o soluție foarte eficientă.
Când vine vorba de vase poți lăsa un plic de ceai negru la înmuiat, iar acest lucru va reduce grăsimea, astfel că vesela va fi mai ușor de curățat.
În plus, vă mai oferim un truc care poate fi folosit cu succes la curățarea ferestrelor. Utilizările pastei de dinți sunt bine cunoscute, însă aceasta poate fi folosită într-un mod foarte eficient pentru curățirea geamurilor.
Pastă de dinţi
-Bicarbonat de sodiu
-Oțet alb
-Săpun lichid de vase
-Apă.
„-Într-un recipient se toarnă o cană de apă fierbinte,
-Adăugați o linguriță de pastă de dinți și una de bicarbonat de sodiu
-Totul se amestecă puțin pentru a se dizolva,
-Adăugați o lingură de săpun lichid de vase,
-La final, se adaugă treptat o jumătate de cană de oțet alb, însă fii atent că se va face o reacție gazoasă
-Se amestecă totul cu grijă
-Curățați în prealabil sticla cu o cârpă curată și uscată pentru a îndepărta excesul de praf
-Luați o parte din amestecul creat cu o cârpă moale sau un burete și curățați suprafața în cercuri
-Îndepărtați excesul de amestec rămas cu o cârpă curată sau un șetrgător special de geamuri
-Uscați cu o cârpă din microfibră fără scame sau cu un ziar”, spun cei care se pricep la curățenie.