20 ian. 2023 | 20:14

Alimentul care și-a dublat prețul într-un singur an. Oamenii mănâncă gheare acum, ce s-a întâmplat într-o țară

News
Alimentul care și-a dublat prețul într-un singur an. Oamenii mănâncă gheare acum, ce s-a întâmplat într-o țară
Ce aliment s-a dublat la pret intr-un an, intr-o tara

Am aflat care este țara în care un aliment ordinar și-a dublat prețul într-un singur an. Astfel, oamenii din această țară sunt obligați să mănânce gheare acum, care sunt simbolul sărăciei. Ce s-a întâmplat în această țară.

Ce se întâmplă într-o țară arabă. Guvernul îndeamnă populația să mănânce gheare de pui

Cea mai populată țară din lumea arabă, Egiptul, trece printr-o criză valutară nemaiîntâlnită și se confruntă cu cea mai mare inflație din ultimii cinci ani.

Astfel, mâncarea în Egipt a ajuns să fie foarte scumpă, atât de scumpă încât mulți egipteni nu își mai pot permite să cumpere nici pui, care era un aliment de bază în bucătăria egipteană.

Guvernul îndeamnă populația să mănânce picioare de pui

Din cauza situației economice, mai marii Egiptului îndeamnă populația să mănânce gheare de pui, potrivit CNN.

Prețurile păsărilor de curte din Egipt au crescut de la 30 de lire egiptene, ceea ce înseamnă 4,5 lei kilogramul, întrucât lira egipteană valorează 0,15 lei, la până la 70 de lire egiptene kilogramul, ceea ce înseamnă 10,5 lei, conform presei locale. Astfel, creșterea de preț este de aproape 116%.

Ghearele de pui sunt bogate în proteine

Cu prețurile în creștere și Institutul Național pentru Nutriție îndeamnă populația să consume ghearelor de pui pentru a putea trece peste această criză.

„Căutați alternative alimentare bogate în proteine, care vă vor economisi bugetul?”, au întrebat specialiștii într-o postare pe Facebook luna trecută, enumerand o serie de articole începând cu picioare de pui.

Egiptenii, nervoși după îndemnul autorităților

Astfel, mulți dintre egipteni sunt enervați de solicitarea guvernului ca populația să consume alimente care sunt simboluri ale sărăciei extreme în țară.

În Egipt, ghearele de pui sunt văzute ca fiind cele mai ieftine produse din carne, astfel că mulți locuitori le consideră mai degrabă deșeuri animale, decât alimente.

Anunțul a dublat prețul ghearelor de pui

„Am intrat în epoca ghearelor de găină, a prăbușirii lirei egiptene… și a înecului în datorii”, a transmis pe Twitter Mohamed Al-Hashimi, o personalitate mass-media.

Cei care nu au încotro au luat în serios apelul autorităților. Astfel, după recomandarea guvernului, prețul unui kilogram de gheare s-a dublat până la 20 de lire egiptene, ceea ce înseamnă 3 lei.

Câți săraci sunt în Egipt

Autoritățile egiptene mai spun că aproape 30% din populația Egiptului se află sub pragul sărăciei. De asemenea, în anul 2019, Banca Mondială estima că „aproximativ 60% din populația Egiptului este fie săracă, fie vulnerabilă”.

Potrivit CNN, Egiptul a trecut prin mai multe crize financiare în ultimii 10 ani, care l-au forțat să solicite salvari de la creditori precum Fondul Monetar Internațional (FMI) și alte instituții financiare din Golf.

Digisport.ro
După 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele", au bătut palma pentru "împăcarea anului". "Asta i-am zis!"
Stirile PROTV
Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
ProActual
Imaginile pe care Gabriela Firea le-ar vrea șterse de peste tot! Cum a fost surprinsă
EVZ.ro
Idilă ca în telenovele, în lumea mondenă a Capitalei. Alex Bodi, Cristian Costin și Meko, implicați
Spynews.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
PRO TV
Influencerul Adrian "Elicopter de luptă" a fost prins beat la volan, după ce a fugit de poliție în Pitești! Fratele tânărului, arestat pentru ultraj
Adevarul
Culisele clipului realizat de Mr Beast, cel mai cunoscut YouTuber din lume, la Salina Turda. De ce nu a spus unde este și cât l-a costat chiria spațiului
BZI.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Viva.ro
Wow! Cum arată Elena Gheorghe nemachiată și fără filtre de înfrumusețare: „Să nu ziceți că mă arăt doar când sunt frumos aranjată”
Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Trucul matematic prin care poți afla vârsta unei persoane. Trebuie doar să știi ultima cifră a numărului de telefon
Click.ro
Războiul din umbră care ar putea arunca Rusia într-o criză economică. Amenințarea Arabiei Saudite
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Iarna vine mai devreme. Ultima prognoză de la ANM
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
Casa de PENSII confirmă MAJORAREA PENSIILOR cu 90%
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro