Dacă nu mai vrei să investești bani în dispozitive sau recipiente cu filtru, există o soluție. Află, din rândurile de mai jos, trucul simplu care te ajută să elimini gustul și mirosul de clor al apei de la robinet.
Cu toate că la robinetul de la bucătărie curge apă potabilă, ceea ce înseamnă că poate fi consumată fără emoții, tot mai mulți români aleg să își monteze dispozitive sau să cumpere carafe cu filtru, pentru a fi siguri că lichidul pe care îl consumă chiar este inodor, incolor și insipid.
Cu toate că sunt eficiente, reprezintă o investiție pe care nu oricine este dispus să o facă, mai ales în contextul scumpirilor din ultimele luni. Dacă vrei să obții rezultate fără să îți afectezi bugetul, există o soluție.
Trucul simplu care te ajută să elimini gustul și mirosul de clor al apei de la robinet nu te costă niciun ban.
Citește și: Trucul pentru a scăpa rapid de mirosul de mâncare. Ai nevoie de câțiva cartofi și sare
Unii oameni nu suportă mirosul acestei substanțe în apă. Pe de altă parte, prezența clorului poate altera gustul mâncării gătite – dacă este prezent în concentrații mari în apa în care se fierb pastele, de exemplu. Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de acel miros și gust specific.
Tot ce trebuie să faci este să te pregătești din timp. Cea mai simplă soluție este să umpli o carafă cu apă de la robinet și să o lași pe masă sau pe blatul din bucătărie timp de câteva ore sau, peste noapte, în frigider. Astfel, clorul se va evapora, lăsând apa cu aroma naturală pe care sigur o vei aprecia.
O altă soluție, pentru momentele în care nu poți aștepta atât de mult, este să pui apa pe foc, lăsând-o să se încălzească până când începe să dea în clocot, moment în care clorul va fi eliminat. Nu vei putea să consumi apa imediat, va fi nevoie să aștepți ceva timp până când se va răci suficient.
Citește și: A pus o aspirină pisată în masca de față, cum i-a zis bunica. Ce a descoperit apoi a uluit-o total