Dacă ai o afinitate pentru curcan, faptul că imaginea de mai sus pare să fie o astfel de creație, dar la interior ascunde cu totul altceva, s-ar putea să te ofenseze.
Ziua Recunoștinței la americani gravitează în jurul unui curcan supradimensionat împărtășit cu familia și prietenii apropiați. În ultimii ani, pentru că acest proces implică sacrificarea unui număr fabulos de animale, cum se întâmplă de altfel și cu mieii noștrii de Paște, oamenii au început să cocheteze cu o serie de alternative mai multe sau mai puțin inspirate.
Încercând probabil să facă valuri pe rețelele sociale, un om cu un talent deosebit în materie de patiserie a luat ideea unui curcan crud și a transformat-o într-un desert. Ceea ce se vede în acea tavă de copt, de fapt, este un tort. Nu mi se pare ca fiind cel mai apetisant desert, dar asta contează mai puțin, având în vedere că reprezintă o dovadă clară de măiestrie.
Tortul curcan pare să fie crud, cu câteva ”oase” la vedere și accente roșii care să ilustreze ideea de carne crudă. În practică, are la interior un aluat pufos, cremă de unt și un exterior de marțipan. Partea fascinantă constă în faptul că, deși vorbim de o iluzie optică, este una cât se poate de reușită.
Aceasta este lucrarea lui Sarah Hardy, un maestru patiser din Marea Britanie. Pentru ca totul să fie perfect, Hardy și-a folosit experiența foarte stufoasă din domeniul sculpturilor de ceară.