În ultimii ani, popularitatea acestui preparat specific italienilor a crescut enorm la noi în țară. Cu toate că, la prima vedere, par foarte ușor de făcut, există câteva secrete pe care românii încă nu le-au descoperit. Află câte minute se fierb pastele, de fapt.
Pastele sunt surprinzător de versatile, putând fi folosite în prepararea supelor sau altor feluri de mâncare, nu doar în clasicele combinații create de gospodinele și bucătarii italieni.
La prepararea pastelor, apar numeroase întrebări, mai ales în rândul celor care nu au foarte multă experiență în bucătărie: cum știi dacă sunt gata? Ce să faci să nu se lipească în oală?
Cele cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont când le gătești:
Una dintre greșelile cele mai mari pe care le fac românii este legată de timpul de fierbere. Timpul obișnuit de gătire ar trebui să fie între opt și 12 minute, sau chiar mai puțin. De fapt, italienii nu le fierb de obicei mai mult de șapte minute.
Tot ce trebuie să faci pentru a-ți da seama dacă pastele nu sunt fierte suficient este să scoți cu grijă unul dintre tăițeii din oală și să-l tai în jumătate. Dacă atunci când faci acest lucru vezi în interiorul pastelor un inel care este de o culoare mai deschisă, acesta este un semn că sunt crude și mai trebuie lăsate pe foc.
Citește și: De ce să fierbi pastele cu două minute mai puțin. Secretul unui bucătar de top