Ai auzit și tu despre produsele de 5 lei care te scapă de caloriferele ruginite? Sunt foarte accesibile. Cel mai probabil, le ai deja în bucătăria ta, mai ales în circumstanțele în care sărbătorile de iarnă tocmai au trecut. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi pentru a îndepărta rugina în mod eficient.
Îți dă bătăi de cap rugina de pe calorifere? Specialiștii din domeniul curățeniei au împărtășit două metode ușoare de a elimina astfel de reziduuri. De multe ori, ele sunt o problemă reală în baie, unde umiditatea din aer este mult mai ridicată decât în alte încăperi din locuință.
Pentru curățarea ruginii de pe calorifer, ai nevoie de două produse în valoare de 5 lei fiecare: oțet și Coca Cola. Cu ajutorul lor, poți scăpa de rugină pentru o perioadă lungă de timp. Înainte de a face acest lucru, trebuie să verifica ca instalația să fie curată.
Cu ajutorul unei cârpe din microfibră, înmuiată în apă călduță și săpun sau detergent, îndepărtează orice urmă de praf sau murdărie de pe calorifer. Șterge, apoi, toate suprafețele cu cârpa umedă, curată, pentru a îndepărta excesul de soluție.
Putem spune că, în acest punct, majoritatea bacteriilor au fost îndepărtate. Poți acționa pentru îndepărtarea de rugină de pe calorifer. Există două modalități de curățare a ruginii în astfel de cazuri, recomandate de către specialiști. Pentru cea dintâi, vei avea nevoie de un bol și oțet alb.
Într-un bol sau vas de curățenie, toarnă apă și oțet alb în cantități egale. Înmoaie, apoi, o cârpă din microfibră în amestecul cu pricina și spală caloriferul, aplicând presiune pe suprafețele afectate puternic de rugină. Pentru a curăța și punctele greu accesibile, specialiștii recomandă folosirea unei periuțe de dinți pentru copii.
Dacă, după ce ai spălat caloriferul cu oțet, constați că urmele de rugină încă sunt vizibile, poți apela la a doua metodă de curățare. Aceasta implică folosirea unei folii de aluminiu, înmuiată în Coca Cola. Probabil știi deja că băutura este des folosită de către gospodine pentru îndepărtarea calcarului din diverse vase sau aparate.
Acidul carbonic din Coca Cola este cunoscut pentru efectele pe care le are asupra ruginii. Așadar, înmoaie o bucată de folie de aluminiu sau o bucată de staniol într-un vas cu băutura carbogazoasă amintită și aplic-o pe zonele afectate de rugină. Lasă produsul să acționeze timp de jumătate de oră, după care îndepărtează folia.
Clătește cu atenție caloriferul și șterge-l, ulterior, cu o cârpă uscată. Specialiștii în domeniul curățeniei oferă asigurări că instalația va arăta ca nouă! Nu vei mai avea probleme deloc cu rugina o perioadă bună de timp. Poți apela la aceste modalități de curățare a murdăriei ori de câte ori ai nevoie.