Trucul cu ceapă care curăță orice urmă de rugină. Totul e atât de simplu, trebuie să-l încerci

Trucul cu ceapă care curăță orice urmă de rugină. Totul e atât de simplu, trebuie să-l încerci
Cum poți curăța rugina cu o singură ceapă

Ceapa este leguma pe care orice român o are în casă. O folosim mereu la gătit, însă este perfectă și pentru îndepărtarea urmelor de rugină. Este foarte simplu, iar dacă ai urme de rugină în casă, cu siguranță ar trebui să încerci.

Cum poate ceapa să înlăture rugina

Este indicat să optăm pentru alternativa naturală pentru a nu deteriora materialele sau suprafețele cu produse excesiv de abrazive, atunci când vrem să facem curățenie în locuințe. Cu ceapa, de exemplu, putem îndepărta rugina de pe orice suprafață metalică fără a o deteriora.

Ceapa este cunoscută ca fiind un condiment excelent în bucătărie, însă poate fi folosit și în alte scopuri. Ceapa mai este folosită și atunci când vrem să curățam grătarul. Desigur, slănina este mai folosită în asemenea situații, dar și ceapa își face treaba foarte bine.

De asemenea, pe lângă îndepărtarea excesului sau a reziduurilor, ceapa va avea și capacitatea de a igieniza metalul pentru când îl utilizați. Iată ce trebuie să faceți, pas cu pas, pentru a îndepărta urmele de rugină folosind ceapa:

  1. Frecați obiectul ruginit cu ceapă
  2. Curățați cu o cârpă umedă
  3. Treceți din nou o microfibră pentru a lustrui

Folosind această metodă, veți scăpa de urmele nedorite de rugină, fără a lăsa urme.

Cum poți coace cartofii în doar 7 minute. Un truc simplu și eficient

Pentru a coace cartofii în doar câteva minute va trebui să renunțați la cuptorul normal și să apelați la cuptorul cu microunde. Veți obține același rezultat, însă într-un timp mult mai scurt.

În primul rând, curățați cartofii foarte bine, în special dacă vă place să-i mâncați cu tot cu coajă. Apoi, străpungeți cartoful de jur împrejur cu o furculiță, pentru a ajuta la eliminarea aburului în timp ce aceștia se încălzesc și pentru a preveni o potențială „explozie” a cartofului în cuptorul cu microunde.

Dacă preferați cartofii mai crocanți, aveți grijă să fie complet uscați după spălare, iar apoi puneți pe ei puțin ulei înainte de a fi introduși în cuptorul cu microunde.

Timpul de coacere depinde în funcție de mărimea cartofului. Puneți-i pentru început la 3-4 minute, îi întoarceți, apoi adăugați alte 3-4 minute, după caz, pentru a obține cartoful pe placul dumneavoastră.

Peste el puteți adăuga ce condimente doriți. Indiferent de varianta aleasă, cina va fi gata în doar câteva minute.