Spălatul rufelor reprezintă una dintre activitățile casnice cel mai des întâlnite și, pentru că mereu ne ocupăm de ea la foc automat, nu punem preț pe faptul că hainele noastre trebuie menajate și îngrijite până la cel mai mic detaliu.
Spălatul rufelor poate reprezenta o adevărată corvoadă pentru anumite gospodine, dacă nu respectă anumite reguli simple. Ca să eviți situația nefericită în care hainele se pot deteriora și pot căpăta mirosuri neplăcute, iată ce pași trebuie să parcurgi.
Pentru moment, vei începe prin a separa articolele vestimentare după culoare și să le speli întotdeauna pe dos. Apoi, trebuie să fii foarte atent la instrucțiunile de spălare notate pe etichetele hainelor și ale rufelor.
De asemenea, mașina de spălat trebuie păstrată în condiții optime pentru a nu scurta durata de viață a hainelor noastre. Apoi, un alt aspect important este să ai grijă cum usuci rufele.
Citește și Cum usuci iarna rufele fără să faci umezeală în casă. E trucul salvator pentru sezonul rece
Indicat ar fi să scuturi hainele, prosoapele și cearceafurile deîndată ce le scoți spălate din cuva mașinii de spălat, pentru ca materialele să se întindă și să nu mai fii nevoit să le calci cu fierul, ulterior.
Un alt truc genial este să agăți hainele și rufele cu capul în jos, pentru a preveni uzura hainelor la exterior, astfel încât articolele tale preferate vor rezista pentru mai mult timp.
De asemenea, ai obsevat, probabil, că atunci când speli hainele pe față, țesăturile și culoarea materialelor se deteriorează mult mai repede. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când întinzi rufele la soare, în curte sau pe balcon.
În acest fel, țesăturile, culorile și modelele sunt expuse la lumina puternică și la acțiunea dăunătoare a acestuia pe termen lung.
De aceea, specialiștii îți recomandă să speli întotdeauna hainele, după ce le-ai întors pe dos, și să le întinzi cu capul în jos pentru a preveni frecarea între cusături și țesături, precum și unele agățari de fermoare și nasturi.
Același sfat este recomandat și în cazul lenjeriei intime, deși experții preferă să pună articolele mai delicate în pungi de spălat speciale, pentru a le proteja și mai mult.