Cum usuci iarna rufele fără să faci umezeală în casă. E trucul salvator pentru sezonul rece

Cum usuci iarna rufele fără să faci umezeală în casă. E trucul salvator pentru sezonul rece
Cum usuci iarna rufele fără să faci umezeală în casă

Află cum usuci iarna rufele fără să faci umezeală în casă. Soluția pe care o vom explica în rândurile de mai jos este, de fapt, un truc salvator pentru sezonul rece. În acest fel, vei preveni apariția mucegaiului pe pereții casei, hainele se vor usca mai bine, mai repede și vor avea acel miros de „curat”.

Cum îți usuci hainele fără să faci umezeală acasă

Pe măsură ce temperaturile din termometre scad, uscarea rufelor poate ajunge să dureze și câteva zile, ceea ce înseamnă mai multă umezeală în casă și riscul apariției mucegaiului.

Dacă nu ai un uscător – un aparat ce se regăsește în foarte puține case din România – ești deja obișnuit cu întinderea hainelor abia scoase din mașina de spălat prin casă. Dacă nu ai grijă să asiguri o aerisire eficientă a camerelor în timp ce rufele se usucă, nu va dura mult până vei simți efectele umezelii excesive: un aer ce pare mai greu de respirat și un miros neplăcut.

Vei scăpa de toate aceste probleme și bătăi de cap cu un singur truc.

Când frigul începe să se instaleze, uscarea rufelor devine pentru mulți o corvoadă: dacă le atârnă pe balcon, poate dura și câteva zile, iar uscarea lor la interior înseamnă lupta cu umezeala.

Trucul salvator în lunile de iarnă

Din fericire, există mai multe soluții ce ne pot ajuta să ne uscăm hainele în casă:

  1. Spală mai des. Chiar dacă nu este o variantă prietenoasă cu bugetul (consum mai mare de apă și curent), vei avea de uscat mai puține articole vestimentare.
  2. Vei observa că timpul de uscare se reduce dacă ții hainele ude pe umerașe.
  3. Ține-le lângă sobe, calorifere sau alte surse de căldură.
  4. Întinde rufele într-o singură cameră din locuință, astfel încât să poți deschide o fereastră și astfel să lași aerul să intre și să se usuce mai repede.

Trucul salvator pentru lunile cu temperaturi scăzute și care te ajută să usuci rufele fără să faci umezeală în casă este, de fapt, un aparat ce nu ar trebui să îți lipsească din locuință. Chiar dacă implică o investiție destul de mare, un dezumidificator bun te va scăpa de probleme. Tot ce trebuie să faci este să îl pui în camera în care lași hainele la uscat.

În acest fel, vei preveni apariția mucegaiului pe pereții casei, hainele se vor usca mai bine, mai repede și vor avea acel miros de „curat”.

Urmăriți Playtech.ro și pe