24 dec. 2022 | 13:10

Unde locuiește Moș Crăciun, de fapt. Misterul a fost deslușit

Diverse
Unde locuiește Moș Crăciun, de fapt. Misterul a fost deslușit
Unde locuiește Moș Crăciun, de fapt

Moș Crăciun este personajul cel mai iubit și așteptat în luna decembrie, dar puțini știu unde este casa lui. Deși cei mai mulți copii se întreabă unde locuiești Moș Crăciun, iar multți știu că el vine de la Polul Nord, alții sunt convinși că bătrânul cu obraji roşii și barbă albă locuiește în Suedia. Dar haideți să aflăm adevărul!

Unde locuiește Moș Crăciun, de fapt

An de an, în ajun de Crăciun, copiii din întreaga lumea sunt vizitați de Moș Crăciun, pentru a le aduce cadourile mult visate. Așadar, cum mai este puțin foarte puțin până la Crăciun, micuții se pregătesc de zor pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun.

În întreaga lume, Moș Crăciun este cunoscut drept un bătrânel cu barbă albă și lungă, îmbrăcat în haine roșii și care conduce o sanie cu zurgălăi, plină de cadouri pentru copii cuminți. În noaptea de 24 decembrie, el trece pe la toți copiii și le lasă în ghetuțe daruri.

Unde locuiește Moș Crăciun, de fapt? Ei bine, aici este un adevărat mister. Se spune că bătrânelul ar locui în Laponia, acolo unde lucrează de zor alături de spiridușii lui la fabrica de jucării. În plus, Moș Crăciun are urechi și ochi magici, pentru a-i vedea pe copiii din toată lumea.

Așadar, locuința lui Moş Crăciun se află în Rovaniemi, cel mai mare oraș din Laponia. Totodată, lângă Rovaniemi se află orașul Napapiiri, acolo unde Moșul primește scrisorile de la copiii. Se zvonește că acesta ar fi biroul lui.

Înainte de Crăciun, spiriduşii şi elfii sunt foarte ocupaţi să împachete de zor jucăriile pentru copii, urmând ca în noaptea de 24 decembrie, Moș Crăciun, ajutat de renii Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen, să lase cadouri pentru copii din întreaga lume.

În Laponia se află și satul lui Moș Crăciun, iar acolo îl poți întâlni personal în fiecare zi a anului.

Cine este Moș Crăciun – legătura cu Nașterea Domnului

Moș Crăciun nu a fost dintotdeauna considerat un personaj bun. Conform legendei creștine, acesta era, de fapt, un personaj rău la început. Tradiția spune că în noaptea în care a intrat în travaliu, Fecioara Maria a bătut la prima uşă ce i-a ieşit în cale, pentru a cere ajutor.

Atunci i-ar fi răspuns Crăciuniţa, soţia lui Moş Crăciun, care știind de frica lui, a trimis-o să nască la grajduri pe Iisus Hristos. Când a aflat ce s-a petrecut pe la spatele lui, Moș Crăciun a văzut negru în fața ochilor și s-a răzbunat pe Crăciuniţa. I-a tăiat mâinile, drept pedeapsă.

Însă Maica Domnului i le-a lipit la loc, chiar în fața lui Moș Crăciun. Fiind martor la această minune și aflând că Fiul lui Dumnezeu s-a născut în grajdul său, Moș Crăciun i-a cerut iertare lui Dumnezeu, devenind primul creștin.

Citește și: Felicitări de Crăciun 2022. Imagini frumoase pe care să le trimiți celor dragi

De fericire că soția lui a scăpat nevătămată de pedeapsa lui necugetată, Moș Crăciun a încins o horă cu toate slugile și a aprins un rug în curtea casei sale.

Pe atunci, Crăciun era cioban și împărțea daruri păstoresti: lapte, caș, urdă și smântână. De aici și transformarea lui într-un sfânt, care aduce în ajun de Crăciun daruri copiilor.

Cum a ajuns să fie iubit de toți copiii

Prima imagine cu Moș Crăciun a apărut prima oară în anul 1860, în ziarul Harper’s Illustrated Weekly. La vremea aceea, Santa Claus era îmbrăcat într-un costum roşu, ornat cu nasturi negri şi cu o curea din piele. Emigrantul german Thomas Nast, desenator şi caricaturist al ziarului, a fost cel care l-a înfățișat prima oară pe Moș Crăciun, iar timp de 30 de ani a realizat desene cu acesta.

Tot Nast a fost cel care a stabilit că reședința lui Moș Crăciun este la Polul Nord. În plus, hainele bătrânelului cu barbă albă nu au fost dintotdeauna roșii. Inițial, Moș Crăciun era îmbrăcat asemeni unui spiriduș, în verde, albastru ori violet. Mai mult de atât, el a purtat o bună perioadă de timp o coroană din vâsc ori glugă pe cap.

Citește și: Legenda lui Moș Crăciun. De ce împarte cadouri și care este povestea sacului magic VIDEO

 

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Ce a decis să facă Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță. Face un nou testament și pune toți banii pe numele actualei soții! „Nu mai vezi nici 1 leu!” Ce pamflet a putut să scrie Medana: „A stat capră…”
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ingredientul care schimbă total murăturile. Este esențial, nu trebuie omis
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Anunț pentru românii cu banii la saltea. Adevărul despre carduri: Trebuia să închid...
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro