24 dec. 2022 | 14:55

Cât se lasă friptura de porc la cuptor. Temperatura pe care trebuie să setezi ca să iasă suculentă și fragedă

Diverse
Cât se lasă friptura de porc la cuptor. Temperatura pe care trebuie să setezi ca să iasă suculentă și fragedă
Cât se lasă friptura de porc la cuptor

Friptura de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun. Cele mai multe gospodine preferă să o gătească la cuptor, însă nu întotdeauna știu cât se lasă friptura de porc la cuptor. Iată câteva trucuri simple, dar de efect, care te vor ajuta să prepari friptura de porc perfectă.

Cât se lasă friptura de porc la cuptor

N-am fi cu adevărat români dacă nu am fi pasionați de friptura de porc, nu-i așa? Fripturile cele mai gustoase sunt acelea care au fost rumenite bine la cuptor, mai ales dacă au și puțină grăsime proprie.

De regulă, friptura de porc se poate face din mușchi, din ceafă, cotlet sau orice parte a porcului preferi. Important este cum le pregătești! Nu trebuie să-ți petreci toată ziua în bucătărie pentru a prepara friptura de porc la cuptor, ci doar să deprinzi câteva tehnici simple.

Fripturile la cuptor constituie deliciul unei meniu de Crăciun, dar nu tot timpul par așa simplu de făcut. Sunt multe elemente de luat în calcul, însă cele mai multe gospodine trebuie să știe cât se lasă friptura de porc la cuptor.

Un preparat ca la carte are crusta rumenă și condimentată, în timp ce carnea din interior este fragedă și suculentă.

Marii bucătari precizează că timpul necesar unei fripturi la cuptor depinde foarte mult de tipul de carne pe care îl prepari, precum și cantitatea pe care o ai la dispoziție.

Trucul simplu care o face fragedă și suculentă

Astfel, pentru a obține o friptură de porc moale și suculentă, aceasta trebuie să stea la cuptor în jur de o oră și jumătate. Dacă se ține la cuptor mai mult, aceasta se va întări și își va pierde din arome.

Un alt secret pentru o friptură de porc la cuptor perfectă și delicioasă este să o lași la foc mare în primele 20 de minute, iar mai apoi să setezi o temperatură medie, pentru ca interiorul cărnii să fie bine pătruns.

Așadar, atunci când gătești o friptură de porc, preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius și introdu tava la cuptor.

Citește și: Regula de aur pentru o friptură de porc suculentă și fragedă. Toți bucătarii de top o respectă

După ce au trecut cele 20 de minute, setează cuptorul la 180 de grade și mai lasă la gătit friptură pentru încă 40 de minute.

De obicei, o friptură de porc atinge în mijlocul cărnii în jur de 63 de grade atunci când este gata gătită.

Dacă carnea de porc are un conținut ridicat de grăsime, nu va fi nevoie să acoperi tava cât timp aceasta este la cuptor, pentru că grăsimea ar trebui să o mențină suficient de umedă pe tot parcursul coacerii.

Pe de altă parte, dacă preferați o friptură de porc mai moale, puteți acoperi tava cu o folie de aluminiu, dar pe care să o scoateți în în ultimul sfert de oră.

Citește și: Ce trebuie să faci cu friptura de porc înainte de a o băga la cuptor. Doar aşa va ieşi fragedă, trucul bucătarilor mari

Ingredientul banal care ajută la frăgezirea cărnii de porc

Pentru o friptură de porc savuroasă, trebuie să ai grijă ca bucățile de carne să fie fragede. Poți bifa acest aspect prin două metode. Prima se referă la marinarea cărnii. Dacă, însă, nu ai timp ca să faci asta sau îți este incomod, poți apela la un ingredient care frăgezeşte imediat carnea.

Este vorba despre un produs pe care, cel mai sigur, îl ai deja în bucătărie: bicarbonatul de sodiu.

Deși este des folosit la prepararea prăjiturilor și a torturilor, produsul are numeroase întrebuințări. Poate fi folosit chiar și la sarcini de curățenie, fiind un alcalin ușor, ce determină dizolvarea grăsimii și a murdăriei.

Dar să revenim la friptura de porc! Chiar dacă respecți timpii de gătire, modul de preparare a fripturii și în ciuda faptului că temperatura setată este una corectă.

Poți să scapi de grija aceasta, aplicând pe bucățile de carne de porc bicarbonat de sodiu.

Presară pe bucățile de carne bicarbonat de sodiu din abundență. Pune, apoi, bucățile de carne într-un vas și lasă-l în frigider, timp de aproximativ patru ore, însă nu mai mult de cinci ore.

Bicarbonatul de sodiu va face carnea de porc să fie fragedă și suculentă. După ce expiră cele patru-cinci ore, scoate carnea de la frigider și spal-o cu apă rece din abundență, astfel încât bicarbonatul de sodiu să fie îndepărtat.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Taxă nouă pentru cei care stau la bloc. A izbucnit un scandal de proporții: E o aberație
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro