19 dec. 2022 | 12:55

Ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în compoziția sarmalelor. Doar așa vor ieși pufoase și fragede

Diverse
Ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în compoziția sarmalelor. Doar așa vor ieși pufoase și fragede
Ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în compoziția sarmalelor, dacă vrei să iasă nu doar gustoase, ci și pufoase.

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu sunt deloc greu de preparat, însă, pentru a ieși gustoase, trebuie să ții cont de câteva secrete. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în compoziția sarmalelor, dacă vrei ca acestea să iasă pufoase.

Ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în compoziția sarmalelor

Mesele de sărbători ale românilor sunt întotdeauna pline de bucate alese. Pe lângă ciorbe, tochituri și alte preparate tradiționale, nelipsite sunt și celebrele sărmăluțe. Nu sunt deloc dificil de preparat, ingredientele și metodele de gătire variind, totuși, în funcție de regiune.

Dacă vrei ca sarmalele tale să iasă și gustoase, dar și pufoase, îți recomandăm să introduci în umplutura de carne și orez un ingredient „secret”. Este vorba despre mălai. Dacă adaugi în compoziție doar o lingură de mălai, sarmalele vor ieși pufoase.

Pentru ca amestecul de carne și orez să fie fraged, ai grijă să lași suficient spațiu între sarmale, când le aranjezi în oală. Orezul se va umfla, în timpul procesului de fierbere, căpătând astfel proporții mai mari. Dacă are suficient spațiu pentru a fierbe, sarmalele vor ieși foarte moi.

În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti sarmale. Rețeta tradițională este foarte simplă. Dacă vrei, poți să adaugi ingrediente suplimentare, precum bucăți de slănină, printre sarmale, pentru un plus de aromă. Vezi cum poți să prepari cele mai bune sarmale pufoase.

Rețetă tradițională simplă de sarmale pentru masa de Crăciun

Ingrediente:

  • 1 kilogram de carne de porc tocată;
  • 100 grame de orez;
  • 1 lingură de mălai;
  • 150 ml de apă;
  • 1 ceapă;
  • 100 ml suc de roșii;
  • piper, cimbru, o foaie de dafin (nu este nevoie să adaugi sare în compoziție dacă folosești varză murată);
  • 2 verze acre.

Mod de preparare:

  1. Se curăță, se spală și se toacă ceapa, după care se călește în puțin ulei până când devine lucioasă.
  2. Se dă carnea prin mașina de tocat, împreună cu ceapa.
  3. Se spală și se lasă la scurs orezul, după care se adaugă în compoziție.
  4. Se condimentează cu un vârf de linguriță cu piper măcinat.
  5. Se adaugă 150 ml de apă și 1 lingură de mălai.
  6. Se amestecă foarte bine ingredientele.
  7. Se pune o foaie de varză în mână, se adaugă compoziție și se înfășoară sub formă de rulori, îndesându-se la capete.
  8. Se repetă pasul anterior, până când se termină compoziția pentru sarmale.
  9. Se toacă varza murată rămasă și se așază pe fundul oalei de lut.
  10. Se adaugă sarmalele și se aranjează în formă circulară, în straturi suprapuse.
  11. Se introduce, printre sarmale, o frunză de dafin și puțin cimbru uscat.
  12. Se adaugă 100 ml de suc de roșii și se completează cu apă, cât să acopere toate sarmalele.
  13. Se pune capacul la oala de lut și se dau sarmalele la fiert, la flacără mică, timp de două, trei ore.

La final, se lasă sarmalele la răcit în oală. Se pot servi cu smântână, hrean sau usturoi, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Apocalipsa economică pentru Europa a început!
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro