15 dec. 2022 | 19:30

Cât șorici de porc ai voie să consumi într-o zi. Cine nu are voie să mănânce

Sănătate
Cât șorici de porc ai voie să consumi într-o zi. Cine nu are voie să mănânce
Șoriciul de porc, mizilicul tradițional de Crăciun plin de minerale

La ce te gândești când spui porcul de Crăciun? Mai mult ca sigur mintea va zbura către șoriciul de porc. Este tradiționalul mizilic, cum se spune în popor, în perioada Crăciunului. Dar, conform unor specialiști, este important și cât șorici de porc ai voie să consumi într-o zi. Aceeași specialiști fac referire și la cine nu are voie să mănânce șorici.

Șoriciul de porc, mizilicul tradițional de Crăciun plin de minerale

Suntem foarte aproape de Crăciun, acel moment al anului când ne desfătăm papilele gustative cu preparatele tradiționale. Printre aceste tradiții gustative se numără și șoriciul de porc. Conform nutriționiștilor, este plin de minerale, vorbind aici de calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Deși bogat în minerale, șoriciul de porc poate fi inamicul celor care țin la dietă, având și o valoare calorică ceva mai mare. Nutruționiștii spun că dacă mâncăm aproximativ 100 de grame de șorici vom adăuga cel puțin 544 de calorii. Dacă mai este vorba și de a ține dietă, șoriciul de porc, după cum vezi, nu prea face bine.

Dar trecând peste caloriile sale, șoriciul de porc are și nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră, așa că ar fi bine, măcar de Crăciun să renunți la dietele obsesive, și să mănânci acest tradițional mizilic.

Nutriționiștii atrag atenția la cât șorici de porc ai voie să consumi într-o zi

Dacă ar fi să ne luăm după gurmanzi, ar trebui să mâncăm dimineața, la prânz și seara. Dar, totuși, există o vorbă, ce-i mult strică, așa și în cazul șoriciului. Conform nutriționiștilor, vorbind de cât șorici de porc ai voie să consumi într-o zi, spun că normal avem voie să mâncăm aproximativ 50 de grame pe zi. Ai înțeles de ce, bănuiesc, datorită caloriilor sale (100 de grame= 554 de calorii). Recomandat ar fi să fie consumat între mese, ca aperitiv, sau mizilic, cum vrei să-i spui.

Și că tot vorbeam de sănătate, trebuie să-ți mai spun că, pe cât de bun este șoriciul de porc, pe-atât de nesănătos este pentru cei cu tensiune arterială mare. Din păcate, cei care suferă de această afecțiune, conform specialiștilor, ar trebui să evite acest produs.

Interzis mai este și pentru cei care știu că au colesterolul mare, cantitatea de grăsime regăsită la șoriciul de porc (deși poate fi curățată), poate crea probleme, adică să le mărească și mai mult valorile colesterolului.

Grăsimea regăsită la acest produs este, de asemenea, problematică pentru cei cu afecțiuni hepatice, dacă aveți probleme cu fierea (crize de fiere), sau crize pancreatice. Acest aliment mai are un defect, este greu de digerat, iar asta poate duce la îngreunarea procesului de eliminare din corp a grăsimilor acumulate.

Așa că, știu că îți place și că l-ai mânca imediat. Dar, dacă ai probleme de sănătate, gândește-te la tine și la sănătatea ta. Este mult mai importantă sănătatea, decât o zi plină de mâncăruri care-ți pot face rău.

Așa că, cumpătare la mâncare și Crăciun Fericit!

Parteneri
Cuplu surpriză în showbiz. Cu cine l-a înlocuit Naomi Hedman pe Florin Ristei
Redactia.ro
Singurul împărat roman care nu a suferit nicio înfrângere. A scris istorie
Click.ro
Care sunt cele două țări NATO pe care Putin le-ar ataca în cel mai negru scenariu al generalilor americani
Digi24
Adelina Pestrițu și-a arătat BUSTUL pe Internet. Imagini INCENDIARE cu bruneta!
Vocea.biz
'Actorul vostru, diavolul realității mele'. Un cunoscut actor e acuzat că și-ar fi bătut soția!
Unica.ro
Motorină gratis de la stat. Zeci de mii de români vor beneficia de ajutor 
EVZ.ro
EXCLUSIV. Raluca Pastramă îl dă în judecată pe Ibrahim, fostul soț, după ce a filmat-o în ipostaze interzise! Imaginile au ajuns și la Pepe. Reacție dură la adresa celor doi bărbați
Spynews
Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale. Decizia a venit azi, 22 octombrie
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
ALERTĂ în SUA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al AMERICII. ȘOC TOTAL
Mediaflux
Noul cuplu bombă în showbiz! Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, și fiul Ozanei Barabancea, Andrew, au o relație! | VIDEO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro