Mulți oameni adoră ciupercile pentru că sunt delicioase, versatile și se gătesc repede. Cu siguranță cele mai multe gospodine vor să găsească produse care să le țină cât mai puțin timp în bucătărie, motiv pentru care aleg ciupercile. Cu toate astea, nu toate știu cum să le depoziteze ca la carte pentru a le ține proaspete mai mult timp. Cei mai mulți bucătari cu experiență știu care este trucul. Cum trebuie să procedezi?
Ciupercile se regăsesc în bucătăriile de peste tot din lume. Acestea se gătesc rapid, sunt pe gustul multor pofticioși și sunt perfecte pentru diverse combinații de alimente. Toate gospodinele le gătesc de cel puțin două ori pe săptămână în supe creme, tocănițe, pizza sau plăcinte sărate.
Cu toate astea, nu multe dintre doamne știu care este trucul la îndemâna tuturor pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Nu trebuie să îți mai faci griji că își pierd rapid textura sau că trebuie să le arunci. Există unele metode care te pot ajuta în acest sens.
Gospodinele trebuie să știe că ele vor rezista mult mai multe zile proaspete dacă le vor ține înfășurate în foaie de pergament în compartimentul special din frigider. În cazul în care vrei să le folosești peste iarnă, alege metoda de conservare la borcan. Acestea pot fi tăiate mărunt sau puse întregi ori jumătăți într-o saramură simplă.
Bucătarii profesioniști aleg să le combine cu fel și fel de condimente pentru o savoare fabuloasă. Multe doamne din anumite zone ale țării mai prepară acasă și salată de ciuperci murate cu sos de maioneză. Sosul alb are rolul de a lega legumele și de a oferi o consistență mai specială.
Desigur că poate fi servită alături de câteva tartine de pâine prăjită, puțină lămâie și pătrunjel proaspăt tocat. Ai posibilitatea să adaugi și câțiva căței de usturoi dacă îți dorești un plus de gust și știi că cei din familia ta își doresc asta.