Românii sunt inventivi și în această perioadă greu încercată caută tot felul de soluții pentru a plăti cât mai puțin la facturile de gaz sau electricitate. Astfel, o familie din România a reușit performanța să-și reducă facturile la jumătate, în contextul în care stau în casă la mânecă scurtă.
Speriați de facturile mari, mulți dintre români sunt dispuși și încearcă în această perioadă să facă economie la facturile de gaz, electricitate. Mulți nu reușesc, iar valoarea facturilor mari le strică planurile pe care le aveau cu banii.
Însă, o familie chiar a reușit să reducă valoarea facturilor la jumătate, apelând la un truc genial.
Astfel, cu gândul la facturile mari care aveau să vină pentru apartamentul în care locuiau, familia a renovat casa bătrânească de la țară și s-a mutat în ea.
Acolo, și-au luat măsuri de siguranță construind o sobă, astfel că rezultatul a fost cel așteptat. Acum, familia face focul odată la 2-3 zile și are în casă o temperatură de aproximativ 20 de grade Celsius.
Chiar dacă ferestrele nu sunt unele moderne, căldura risipindu-se destul de repede, se pare că soba face față și încălzește foarte bine.
Astfel, familia respectivă înregistrează chiar și temeperaturi de 28 de grade în casă, respectiv atunci când focul este făcut recent.
„Vă prezint soba noastră cu clopote, foarte economică şi eficientă, realizată de soțul meu, care nu este sobar, dar se pricepe foarte bine să meșterească lucruri.. prin casă.
Focul îl facem o dată la 2-4 zile, căldura menținându-se foarte bine chiar şi spre final la 20-19 de grade.
Locuim într-o casa veche (…) ferestrele sunt din lemn cu geam, căldura risipindu-se mai ușor, dar cu toate acestea soba este foarte eficientă pentru că se menține caldă multe zile, 2 zile cel puțin stam în mânecă scurta, la 28-25 de grade”, a dezvăluit o femeie într-un grup de Facebook, potrivit fanatik.ro.
Avantajul cel mai mare al sobei Clopot, după cum povestește proprietara, este că acest tip de construcție este foarte simplu și nu necesită întereținere.
Trebuie spus că familia și-a permis să facă acest pas pentru că a avut o casă la țară.
Mulți dintre români nu au unde se refugia, astfel încât să se poată încălzi cu ajutorul sobelor.
În plus, alții care au case la țară nu își permit să își lase serviciul pentru a se muta acolo.