15 nov. 2022 | 13:15

Ce nu trebuie să comanzi niciodată la restaurant, uită de aceste feluri de mâncare! Toţi românii comit aceste greşeli, din păcate

Diverse
Ce nu trebuie să comanzi niciodată la restaurant, uită de aceste feluri de mâncare! Toţi românii comit aceste greşeli, din păcate
Ce nu trebuie să comanzi niciodată la restaurant. De ce trebuie să ții cont următoarea dată când ieși în oraș, potrivit bucătarilor.

Ieșitul în oraș poate fi o activitate relaxantă. În ciuda crizei economice actuale, mulți încă obișnuiesc să iasă la masă cu familia sau în cuplu. Uneori, anumite feluri de mâncare nu-și merită prețul, pe lângă faptul că te pot îmbolnăvi sau îți pot cădea rău la stomac. Vezi în rândurile de mai jos ce nu trebuie să comanzi niciodată la restaurant.

Ce nu trebuie să comanzi niciodată la restaurant

Ce să nu comanzi la restaurant, niciodată! Când ieși în oraș să mănânci, trebuie să ții cont de anumite reguli pentru a nu pierde banii fără motiv. Când spunem asta, ne referim la diverse feluri de mâncare gătite pe baza unor ingrediente nu foarte proaspete – și nu numai. Există unele produse pe care ar trebui să le eviți la restaurant, sunt de părere bucătarii celebri.

De exemplu, nu ar trebui să comanzi niciodată la masă legume care nu sunt de sezon. Asta crede bucătarul restaurantului Longman & Eagle din Chicago, Brian Motyka. Consumul de sparanghel nu este recomandat în lunile de vară. Salata Caprese nu este indicat să facă parte dintr-un meniu servit iarna.

„Aperitivul numărul unu pe care nu-l comand niciodată este orice fel de fel de mâncare axat pe legume în afara sezonului. Când văd acea salată Caprese clasică în mijlocul iernii, o evit cu orice preț. La fel se întâmplă și când văd un sparanghel vara. Produsele vor avea întotdeauna cel mai bun gust atunci când sunt de sezon”, a explicat bucătarul american Brian Motyka.

Nu fă niciodată asta când mănânci în oraș

De asemenea, este recomandat să eviți să comanzi stridii sau creveți la ofertă. De multe ori, aceste produse au declanșat afecțiuni de sănătate. Aceeași regulă se aplică și în cazul fructelor de mare. Bucătarii celor mai cunoscute localuri recomandă consumul acestor feluri de mâncare doar la restaurante specializate în acest sens.

Specialitățile unui restaurant, adică mâncărurile gătite doar pentru o seară, ar trebui evitate. De regulă, acestea sunt preparate cu scopul de a folosi ingredientele rămase de la gătirea altor mâncăruri. Deși este o modalitate excelentă de a evita risipa de alimente, mai bine este să iei în considerare oferta completă a localului, spun bucătarii.

Citește și: Țările unde nu trebuie să lași bacșiș când mergi la restaurant. E chiar insultător

Nu în ultimul rând, felurile de mâncare prezentate ca fiind „celebre” sau „cele mai bune din lume” ar trebui să nu fie comandate de către clienți. Nu ar trebui să te miri dacă un astfel de preparat se dovedește a avea un gust deloc asemănător cu ceea ce considerai tu a fi „cel mai bun”, sunt de părere cei mai iscusiți bucătari. Analizează întotdeauna raportul calitate-preț când ieși să mănânci în oraș. Astfel, vei pleca de la restaurant întotdeauna mulțumit.