Indiferent de vârstă, clătitele sunt preferatele tuturor. Fie că le preferi cu dulceață, ciocolată, miere sau cu brânză, clătitele reprezintă desertul copilăriei noastre, un deliciu simplu și rapid de preparat, atunci când ai poftă de ceva bun. Care este ingredientul secret care se pune în clătite, pentru a le face extra pufoase.
Uită tot ce știai, până acum, despre modul clasic de preparare al clătitelor și încearcă această nouă rețetă. Gospodinele cele mai iscusite au dezvăluit care este secretul celor mai gustoase clătite.
Secretul celor mai bune clătite este să adaugi un ingredient secret, care le dă un plus de savoare. Este vorba despre chefir. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și Ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite. Ce truc au, de fapt
Acum că ai adunat toate ingredientele, te poți apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, vei turna într-un bol chefirul, peste care vei adăuga bicarbonatul de sodiu. Amesteci totul bine.
Într-un alt castron, gospodinele te sfătuiesc să bați ouăle cu ajutorul unui mixer sau tel. În continuare, vei adăuga sare, zahăr și chefirul pregătit anterior. Ingredientele se amestecă foarte bine până când vei obține un aluat omogen.
Puțin câte puțin, vei încorpora uleiul și făina cernută. Amesteci totul până obții un aluat moale și pufos. Prăjești clătitele, pe ambele părți, într-o tigaie încinsă fără ulei. Ai grijă să nu se ardă aluatul pe fundul tigăii.
Pentru a evita acest mic dezastru, secretul este să ungi fundul tigăii cu hârtie prosop îmbibată în ulei. Nu turna ulei direct în tigaie, deoarece vei fi pus mult prea mult, iar clătitele vor fi îmbibate în el.
De asemenea, un alt motiv pentru care clătitele se lipesc de tigaie este atunci când nu respecți întocmai rețeta dată. De cele mai multe ori, românii pun prea multă făină în aluatul de clătite, motiv pentru care foile ies mult prea groase.
Cei de la stiridinlume.ro recomandă să lași aluatul la odihnit, vreme de 30 de minute, după ce l-ai preparat. În acest fel, moleculele de făină vor avea timp să se combine cu celelalte ingrediente.