Majoritatea românilor aleg garnituri simple atunci când fac mâncare gătită acasă. Cele mai multe gospodine prepară legume la cuptor, la grătar, dar mai ales fierte. Cel mai iubit este piureul de cartofi care merge cu diverse tipuri de carne, se face simplu și rapid. Cu toate astea, nu toate doamnele știu să îl prepare ca la carte. Acesta trebuie să fie pufos și cremos. Ce trebuie să faci după ce scurgi apa?
Piureul de cartofi este una din cele mai comune garnituri. Acest preparat poate fi făcut din morcovi, țelină, păstârnac, mazăre, cartofi dulci și multe alte legume sau fructe. Cu toate astea, cel de cartofi merge de minune cu foarte multe tipuri de carne sau sosuri.
Din păcate, multe gospodine fac o greșeală uriașă atunci când îl pregătesc pentru cei dragi. Bucătarii cu experiență vin acum cu un truc special pentru ca acesta să iasă ca la carte. Majoritatea rețetelor de piure de cartofi sunt ușoare de făcut. Mulți preferă să adauge lapte, smântână de gătit sau unt, lucru care nu este deloc greșit.
Există totuși o metodă prin care poți face piureul chiar mai pufos și cremos fără să adaugi aceste ingrediente. Asta te poate scăpa de câțiva bani la cumpărăturile lunare. Primul pas este să scurgi apa pentru ca preparatul să nu fie apos, iar mai apoi să îl pui din nou pe foc pentru câteva minute până când se usucă.
Acesta trebuie din nou amestecat puternic abia după ce tot lichidul este evaporat. Este suficient să pisezi cartofii în timp ce sunt încă fierbinți. Bucătarii profesioniști susțin că nu toate tipurile de cartofi sunt potriviți pentru o astfel de rețetă. Este recomandat să eviți cartofii roșii și foarte mari.
De asemenea, experții le sfătuiesc pe gospodine să îi amestece manual, nu cu un aparat electrocasnic. Piureul tău va fi unul cleios și nu va avea deloc aer în cazul în care vei apela la o mașinărie specială. Desigur că o să reușești să salvezi puțin timp în bucătărie, dar cu siguranță invitații tăi vor rămâne nemulțumiți de preparat.
-două linguri de smântână (opțional)
-sare, după gust
-un vârf de cuțit de nucșoară (opțional)
-400 de g de cartofi albi
-120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere (opțional)
-200 de ml de lapte cald (opțional)