Așa cum știm cu toții, românii sunt mari iubitori de carne de porc și de preparate pe bază de carne de porc. Acest aliment rămâne unul dintre cele mai solicitate produse de pe piața comercială. Vezi cât timp durează să decongelezi 10 kilograme de carne de porc. Cât de repede trebuie să pregătești carnea înainte de a prepara mâncărurile tale preferate.
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Gospodinele cu început deja să-și facă planuri cu privire la mesele pe care le vor pregăti de Crăciun și Anul Nou. Multe dintre preparate vor fi gătite pe bază de carne de porc, mai ales tradiționalele sărmăluțe. Majoritatea românilor consumă zilnic și săptămânal carne de porc, a arătat un studiu realizat anul trecut.
Pentru a găti mâncarea pe bază de carne de porc, este nevoie să fii foarte organizat. Există multe metode prin care o poți decongela. Niciodată nu este indicat să lași carnea la decongelat pe blatul din bucătărie. Iar asta pentru că, la exterior, carnea va atinge o temperatură mult mai mare decât cea de la interior. Exteriorul cărnii de porc ar putea dezvolta, în astfel de circumstanțe, o mulțime de bacterii.
Cea mai potrivită metodă de a decongela carnea de porc este la frigider. Decongelarea sa în totalitate este crucială. În caz contrar, carnea nu va putea fi gătită uniform. Calculează timpul de decongelare și pregătește spațiul în frigider. După decongelare, carnea trebuie să fie gătită în maximum 24 de ore.
Până atunci însă, se ridică întrebarea: cât timp durează decongelarea cărnii de porc în frigider? Procesul diferă, bineînțeles, de cantitatea de carne achizițională. La fiecare cinci kilograme de carne de porc, ai nevoie de o zi pentru decongelare în frigider. Deci, pentru zece kilograme de carne de porc ai nevoie de două zile ca să le decongelezi.
Dacă nu ai spațiu în frigider, poți să lași carnea la decongelat și în apă rece. În acest caz, însă, regulile de decongelare se schimbă puțin. Apa rece grăbește procesul de decongelare a cărnii de porc. Ea reprezintă o opțiune mai rapidă de decongelare și nu crește temperatura exterioară a cărnii. Prin urmare, produsul nu va putea fi susceptibil de dezvoltarea unui mediu propice pentru bacterii.
Chiar dacă optezi pentru decongelarea cărnii cu apă rece, nu renunța la ambalaj. Carnea de porc ar trebui lăsată la dezghețat în ambalajul în care a fost cumpărată. Astfel, poți evita cu ușurință contaminarea acesteia.
Citește și: Baiț pentru carnea de porc. Secretul pentru cea mai fragedă și suculentă friptură
Atenție! Lasă carnea de porc doar în apă rece. Nu folosi apă călduță, fiindcă aceasta va favoriza apariția bacteriilor dăunătoare sănătății. În principiu, apa nu ar trebui schimbată – atât timp cât carnea de porc nu a fost scoasă din ambalaj.