Deși este încă devreme să vorbim de Crăciun, unele gospodine se gândesc serios la curățenia de iarnă. Asta implică, inclusiv, o inventariere a ceea ce există prin casă și de care nu mai este nevoie. Dacă nu știi ce să faci, îți spunem noi care sunt obiectele din casa ta de care să scapi până la Crăciun. Trebuie să le arunci imediat!
De la depozitarea multor decorațiuni, ghirlande, ornamente, până la depozitarea unei grămezi mari de cadouri, sezonul sărbătorilor necesită mult spațiu de depozitare. Dacă locuința ta este deja plină până la refuz, acum este momentul să faceți curățenie înainte de începerea sărbătorilor.
Poți arunca obiectele din casa ta, de care nu mai ai nevoie și nu le vei simți niciodată lipsa. Începi cu obiectele care solicită cel mai mult spațiu, apoi cu cele mai mici.
Până când vei parcurge toată lista, vei avea suficient spațiu pentru bradul de anul acesta și pentru cadouri, care nu încetează să crească. Iată care ar fi obiectele din casa ta de care să scapi până la Crăciun:
Cel mai logic loc de unde să începi să faci curat este cu decorațiunile de sărbători. Acestea fac parte din obiectele din casa ta de care să scapi până la Crăciun. Decorațiunile de sărbători au propria linie directoare: Dacă nu le-ai folosit în ultimele două Crăciunuri, renunță la ele.
Odată ce ați aruncat bradul artificial care a văzut zile mai bune și ornamentele rupte de care v-ați agățat din motive sentimentale, vei avea mai mult spațiu pentru noile decorațiuni. Iar dacă plănuiești să cumperi decorațiuni noi anul acesta, ia în considerare posibilitatea de a le dona pe cele actuale, curate și nedeteriorate.
Dacă devi sentimental în preajma sărbătorilor, este posibil să fi păstrat fiecare felicitare de sărbători din ultimele două decenii. Pentru a face loc pentru afluxul de urări de bine și vești de sărbători din acest an, treci prin ele. Aruncă toate felicitările care sunt pur și simplu semnate și păstrează-le pe cele care conțin mesaje sincere și personale, actualizări de familie sau fotografii speciale.
Dacă ai copii, este foarte probabil să depozitezi jucării pe care aceștia le-au depășit cu ani în urmă. Bicicletele în stare bună pot fi donate. Apoi, cere ajutorul copiilor tăi pentru a le sorta jucăriile și a decide ce să păstrezi și ce să dai. Deci și acestea sunt obiectele din casa ta de care să scapi până la Crăciun.
Dacă cel mic are probleme în a renunța la jucăriile cu care nu se mai joacă, ia în considerare adoptarea politicii populare „unul intră, unul iese”. Pentru a primi o jucărie nouă, copilul trebuie să renunțe la una. Ai grijă: Această politică se aplică și la lucrurile adulților din gospodărie!
Uneori, un cadou poate sfârși prin a fi o povară. Atunci când este ceva ce nu vei folosi niciodată sau care pur și simplu nu-ți place, te poți simți vinovat să îl dai, dar faptul că îl păstrezi necesită folosirea unui spațiu de depozitare valoros în casa ta.
Înainte de sărbători, fă un inventar al cadourilor nedorite pe care le-ai adunat de-a lungul anilor. Există vreunul de care ai putea să te desparți? Serios, nimeni nu are nevoie de trei aparate de făcut vafe.
Aruncă o privire în dulapul tău de lenjerie. Dacă găsești prosoape murdare sau lenjerii de pat vechi pe care nu le-ai folosit, este timpul să le arunci. Dacă lenjeriile sunt prea zdrențuite pentru a fi refolosite, du-le la un centru de reciclare a țesăturilor, astfel încât să nu ajungă la groapa de gunoi.
În timpul sărbătorilor, bucătăriile noastre sunt unul dintre primele locuri care devin dezordonate. Pentru a face loc înainte de a începe să colecționezi noi tăietori de prăjituri și să te răsfeți cu prosoape de mână festive, aruncă o privire la ceea ce deții deja.
Dacă ai mai multe spatule sau un întreg sortiment de răzătoare de brânză, alege preferatele și renunță la ele. Da, clar, întră la categoria „obiectele din casa ta de care să scapi până la Crăciun”.
Atunci când sertarele sunt organizate și poți găsi mai ușor unealta pe care o cauți, vei sfârși prin a avea senzația că deții mai mult și nu mai puțin.
Chiar dacă nu ai timp pentru o curățare completă a dulapului, încearcă această versiune rapidă. Aruncă o privire la hainele tale de iarnă și separă tot, bine, cu excepția cazului în care este vorba de haia groasă pe care o păstrezi pentru zilele cu zăpadă. Dacă nu te face să te simți bine acum, probabil că nu vei dori să o porți nici peste o lună.
Acum că știi care sunt, în mare, obiectele din casa ta de care să scapi, fă-ți planul de bătaie și stabilește și zilele în care te apuci de curățenie. Nu de alta, dar să nu te trezești pe ultima sută de metri.