Data la care trebuie să despodobești bradul de Crăciun. Puțini cunosc acest secret

Data la care trebuie să despodobești bradul de Crăciun. Puțini cunosc acest secret
Data la care trebuie sa despodobesti bradul de Craciun. Putini cunosc acest secret

Odată cu trecerea sărbătorilor de iarnă și venirea anului nou, românii se pregătesc să despodobească bradul de Crăciun și să redecoreze casa, punând la o parte ornamentele festive. Deși unii oameni obișnuiesc să decoreze pomul în Ajunul Crăciunului, în timp ce alții intră în spiritul sărbătorilor de la 1 decembrie, iată data la care se despodobește, de fapt, bradul.

Când se despodobește bradul de Crăciun

Tradițiile de Crăciun sunt printre cele mai frumoase și respectate de către credincioși, iar românii adoră să orneze pomul încă de la începutul lunii lui Undrea, pentru a se bucura de el pe tot parcursul lunii decembrie.

Atunci când ne referim la un brad natural, acesta nu rezistă mai mult de 2 săptămâni, motiv pentru care pasionații de sărbători îl cumpără în perioada 22 – 24 decembrie și îl împodobesc în seara de Ajun, în data de 24.

Deși tradiția spune că pomul se decorează în Ajunul Crăciunului, înconjurat de familie și prieteni, românii care cumpără un brad artificial ajung să-l orneze chiar de la sfârșitul lunii noiembrie, de Sfântul Andrei.

Deși perioada în care credincioșii fac pomul diferă de la o casă la alta, tradițiile creștine spun că bradul de Crăciun se ține în casă până în data de 7 ianuarie, de Sfântul Ioan Botezătorul.

Obiceiurile legate de decorarea pomului de Crăciun diferă în funcție de preferințele oamenilor. Unii preferă să aranjeze bradul noaptea, când cei mici dorm, pentru a le face o surpriză în dimineața următoare. Alții cred că aduce ghinion să împodobești bradul înainte de 24 decembrie, aceasta fiind una dintre cele mai importante tradiții și obiceiuri din Ajunul Crăciunului.

Ce se întâmplă dacă pui o monedă în bradul de Crăciun

În anumite zone ale țării, oamenii practică o tactică ciudată în care își decorează bradul cu lumânări pe care le aprind ulterior. Superstițiile spun că cel care aprinde aceste lumânări și nu își vede umbra cu cap va avea probleme grave de sănătate.

Anumite obiceiuri străvechi spun că, atunci când aducem bradul de Crăciun în casă, este bine să ne punem o dorință și să ne facem planuri pentru anul nou ce va veni. De asemenea, românii din mediul rural cred că, pentru a avea noroc și belșug, trebuie să agăți în pom o monedă legată cu ață roșie.

Pe vremuri, oamenii împodobeau pomul de Crăciun cu mere, nuci, covrigi sau colaci. Moneda atârnată în brad aduce norocul și bogăția celor care fac asta, dar și fericire și prosperitate financiară. În cazul în care nu au o monedă la îndemână, românii preferă să atârne o bancnotă în brad, din aceleași considerente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI