31 oct. 2022 | 14:41

Când se adaugă perişoarele în ciorbă, de fapt. E esenţial pentru a nu strica preparatul

Diverse
Când se adaugă perişoarele în ciorbă, de fapt. E esenţial pentru a nu strica preparatul
Când se adaugă perişoarele în ciorbă

Pentru cei mai mulți români, este gustul copilărei, un preparat ce ne amintește mereu de mamele și bunicile noastre. Cu toate că vorbim despre o rețetă clasică, nu înseamnă că este una simplă. De fapt, e o adevărată provocare pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Unul dintre secretele reușitei, în acest caz, este momentul în care se adaugă perișoarele în ciorbă.

Ingrediente

Nu există mamă sau bunică în România care să nu știe să facă ciorbă de perișoare. Este un preparat gustos, sănătos, savurat de generații întregi, dar care nu este deloc ușor de învățat. Marea dificultate pentru începători o reprezintă tocmai perișoarele care nu ies de fiecare dată pufoase și gustoase. Din combinația perfectă nu pot lipsi orezul și condimentele, dar și câteva ingrediente, precum:

  • 500 de grame de carne tocată de porc (sau amestec cu vită)
  • 50 de grame de orez (aproximativ două linguri)
  • o ceapă mică tocată
  • o lingură de ulei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • o legătură de verdeață tocată (pătrunjel verde, mărar)
  • o linguriță cimbru uscat, tocat
  • un albuș crud

Când se adaugă perişoarele în ciorbă

De cele mai multe ori, ciorba de perișoare se prepară când se fac și sarmalele, gospodinele folosind carnea rămasă în plus pentru perișoare. În condițiile în care este deja amestecată cu orez, nu mai trebuie decât să adauge restul ingredientelor. Ca să te asiguri că ies de fiecare dată pufoase după fierbere, adaugă și o lingură de ulei în compoziție.

Perișoarele se „asamblează” în timp ce zarzavaturile pentru ciorbă sunt puse pe foc. Se ia o ceapă mică, se lasă puțin la călit în ulei și se adaugă orezul ce a fost spălat și scurs bine înainte. După aproximativ un minut de stat pe foc, se dă deoparte.

Separat, într-un bol suficient de mare, se pune întreaga cantitate de carne tocată pe care o vom condimenta cu  sare, piper, boia dulce și cimbru. Se adaugă și verdeață tocată și orezul cu ceapa călite în prealabil și un albuș crud de ou.

Momentul în care se pun perișoarele în ciorbă este esențial pentru a nu strica întregul preparat. Acestea se adaugă după ce ciorba a dat deja în clocot. După în jur de 15 minute, ele ar trebui să se ridice la suprafață.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”